Δεκαήμερο καθαρισμού και καλλωπισμού του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με  πολιτιστικούς συλλόγους , συλλογικούς φορείς, σχολικές κοινότητες, εθελοντικές ομάδες, θα προβεί  σε  10ήμερο καθαρισμό και καλλωπισμό του ,  από τις 04/04/21 έως και 14/04 /21, στο πλαίσιο της Πράσινη Δράσης του.

Ο Δήμος  θα καταβάλει κάθε προσπάθεια συντονισμού και υποστήριξης, για την υλοποίηση της πρώτης πράσινης δράσης, με τις παρακάτω ενέργειες και την ενεργή συμμετοχή όλων.

  • Μάζεμα σκουπιδιών από διάφορα σημεία του Δήμου και αποκατάσταση αυτών με φύτεμα δέντρων (όπου είναι εφικτό) και τοποθέτηση  πινακίδων απαγόρευσης.
  • Ενεργοποίηση διαδικασίας απόσυρσης για τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα στους Δημοσίους χώρους (δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια) και σύσταση για τους ιδιωτικούς ( οικόπεδα ).
  • Ενημέρωση ιδιωτών για καθαρισμό των οικοπέδων τους από σκουπίδια, που αποτελούν εστίες ρύπανσης και μόλυνσης.
  • Συνέχεια Δενδροφυτεύσεων σε Δημοσίους χώρους (δρόμους- πλατείες).
  • Ασπρίσματα και καλλωπισμοί, στις γειτονιές του Δήμου.
  • Δημιουργία και προβολή ειδικού σποτ για την ευαισθητοποίηση των δημοτών .

Ο Δήμος θα παρέχει σακούλες απορριμμάτων  και γάντια για τις παραπάνω δράσεις, όπως μάζεμα σκουπιδιών από φαράγγια ,μονοπάτια , παράλιες, κ.τ.λ.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας, για τη  συμμετοχή τους στην εθελοντική  δράση, μπορούν να επικοινωνούν με τους  Εντεταλμένους  Σύμβουλους  κ Πέτρο Μαρινάκη (τηλ. επικ.6976860573)  και   κ Μανούσο Βουλγαράκη   ( τηλ.επικ.6944666142).

Επίσης μπορούν να επικοινωνούν  με το Τμήμα Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου  στα τηλέφωνα: 2821340046 & 2821340048, email: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε