1821: Ο Δήμος Μεταμόρφωσης τιμά την τόσο ξεχωριστή στιγμή του Ελληνισμού

Η συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης αποτελεί μια μοναδική στιγμή, μια περίφημη αφορμή για εκδηλώσεις τιμής και μνήμης. Μια ευκαιρία που όμοια της θα έχουμε ξανά σε 100 χρόνια!

Στο Τμήμα Πολιτισμού, αντιλαμβανόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες με τους περιορισμούς της επιδημίας αλλά και την μοναδικότητας της στιγμής της Επετείου, διαμορφώσαν, με πολλή μελέτη, περίσκεψη, έρευνα και αίσθημα ευθύνης τη δική τους προσέγγιση ‘’200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – Δήμος Μεταμόρφωσης‘’.

Μέσω ενός ιδανικού συνταιριάσματος διακεκριμένων καλλιτεχνών, πολιτιστικού δυναμικού της πόλης, αφήγησης κειμένων σπουδαίων Ελλήνων λογοτεχνών, μουσικής, τραγουδιών και σχετιζόμενων μελοποιήσεων δημιουργήθηκε ένα κινηματογραφικό ντοκουμέντο, μια μοναδική παραγωγή με την οποία η Μεταμόρφωση τιμά αυτή την σημαντική Επέτειο, αυτή την τόσο ξεχωριστή στιγμή του Ελληνισμού.

Σε σχετική του ενημέρωση ο Δήμος τονίζει:

«Με την ολοκλήρωση της κοπιαστικής διαδικασίας των απαιτητικών γυρισμάτων και ενώ εξελίσσονται οι εξειδικευμένες και πολύωρες εργασίες του μοντάζ και της μουσικής – ηχητικής παραγωγής, το Τμήμα Πολιτισμού και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, #ΝικόλαοςΖυγούνας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

Την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (προσωπικό και διοίκηση) για την υποστήριξη της.
Τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πρωτοπρ., Σωτήριο Αλεβιζάκη και όλο το προσωπικό του Ναού.
Την ακούραστη σκηνοθέτη μας, Τζένη Αρσένη και τον διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Κουρμούζα που περιέβαλαν με το ταλέντο τους και πολύ αγάπη το εγχείρημα μας.
Τους μουσικούς παραγωγούς – ηχολήπτες μας Όμηρο Κομνηνό και Διονύση Χριστοδουλάτο.
Με μεγάλη αγκαλιά τους καλλιτέχνες – ερμηνευτές που συμμετείχαν, τον αειθαλή Λάκη Χαλκιά, την δεξιοτέχνη του σαντουριού Στέλλα Βαλάση, τους διακεριμένους σολίστ Stacy Koulouris πιάνο, Νικόλαο Χαλκιά φλάουτο, Σταύρο Παργινό τσέλο, την υπέροχη Ρένα Κυπριώτη ηθοποιό – αφηγήτρια.
Τους μαθητές, δασκάλους και διευθυντές όλων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης για την μεγάλη χορωδία που δημιούργησαν (μέσω διαδικτύου) και τον συντονιστή της ηχογράφησης των χορωδιών μαέστρο Γιώργο Σιτώτη.

Πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους Εθνοπαραδοσιακούς Συλλόγους της πόλης και στους συμπολίτες μας που τους εκπροσώπησαν:
Χρήστος Μισαηλίδης από τον Σύλλογο Ποντίων «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ».
Σπύρος Καζαμίας από την Ένωση Κρητών Μετ/σης «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ» .
Βασίλης Τσιλίφης από τον Πολιτ. Συλ. Ηπειρωτών «Ο ΠΥΡΓΟΣ».
Στυλιανός Μπαλαμώτης Κρίκος από την Ιστορική & Λαογραφική Εταιρία «ΣΥΠΑΛΗΤΟΣ» -.
Λούκας Αλεβιζάκης , Νεκτάριος Αλεβιζάκης από την Ένωση Ρουμελιωτών «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» .
Κατερίνα Μπόθου από τον Πολιτ. Σύλλογο «ΘΑΛΑΣΣΑ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ» .
Χρήστος Ζαφειρόπουλος από την Πολιτιστική Ένωση «Διώνη».
Παναγιώτα Πατρινού από τον Σύλλογο Αρκάδων .
Βασιλική Τσάμπρα από τον Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «Ο ΜΟΛΥΒΟΣ» .
Τον Μουσικό Οίκο Σπύρος Νάκας για την παραχώρηση του πιάνου που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα.
Όλο το προσωπικό του Δήμου Μεταμόρφωσης που εργάστηκε – εργάζεται για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου για την συνεργασία – συμμετοχή του.

Η προβολή του κινηματογραφικού ντοκουμέντου θα γίνει στο κανάλι του Δήμου στο ΥOUTUBE σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν».
Σχολιάστε