Ζέρβας: «Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση αναφορικά με την πανδημία»

Την πεποίθησή του ότι πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι ο κεντρικός δήμος θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το σχέδιο «Ελευθερία».

«Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έλευση της πανδημίας στην πόλη, στη χώρα μας. ‘Ενας χρόνος με πολλές δυσκολίες, στερήσεις, απώλειες σε ζωές και περιουσίες, ένας χρόνος στον οποίο δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται ακόμη πολλά. Τολμώ όμως να πω ότι σταθήκαμε όρθιοι. Και σήμερα αρχίζει να προβάλλει η άνοιξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ζέρβας.

Ωστόσο, επισήμανε, πως δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, ούτε για μία στιγμή και πως «εφόσον τα πράγματα ξεφύγουν σε επίπεδο κρουσμάτων, λυμάτων, νοσηλευομένων σε ΜΕΘ, θα πρέπει να επέμβουμε άμεσα και είμαι απολύτως σαφής: Αν πρέπει να κλείσει κάτι, αυτό είναι τα σχολεία. Αν πρέπει να κλείσουν όλα, αυτό να γίνει έγκαιρα».

Στη διάρκεια της μακράς τοποθέτησής του, για μια σειρά από ζητήματα, ο κ.Ζέρβας, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την επιτυχή μάχη που έδωσαν απέναντι στην κακοκαιρία «Μήδεια», ενώ ενημέρωσε το Σώμα για την πορεία κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης, που όπως είπε, μετά από προσπάθεια τα 3.166 τ.μ. αυξήθηκαν σε περίπου 15.500 τ.μ. «για να κατασκευαστεί το κτίριο όπως ακριβώς του αξίζει». Ακόμη, αναφέρθηκε στη σχολική στέγη και τις κινήσεις που κάνει η διοίκησή του, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «σπέκουλα».

«Ερχόμαστε να συμμαζέψουμε εκκρεμότητες και προχειρότητες ετών. Η πόλη δυστυχώς έχει πολλές ανοιχτές πληγές. Κουφάρια, εκκρεμότητες, ελλείψεςι παντού. Παντού προχειρότητες, εκθέσεις ιδεών, λεζάντα, αλλά ο λογαριασμός έρχεται στο ταμείο και είναι μεγάλος», τόνισε ο κ.Ζέρβας.

Δεν παρέλειψε ακόμη να σταθεί στη συντήρηση των έργων της Νέας Παραλίας, λέγοντας πως η «λύση έρχεται και θα είναι και δραστική και συνολική» αναφερόμενος στην προκήρυξη του διαγωνισμού, ύψους περίπου 2,18 εκατ. ευρώ, για εκτεταμένα έργα στο παραλιακό μέτωπο, ενώ, τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λύση που δόθηκε στο χρόνιο ζήτημα του Γ.Σ. Ηρακλής, υποστηρίζοντας πως η διοίκηση του δήμου θα βρίσκεται στο πλευρό όλων των ιστορικών σωματείων της Θεσσαλονίκης.

 
Σχολιάστε