Τζιτζικώστας: «Να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα, για να αποφύγουμε νέα επώδυνα και καταστροφικά»

Στην προσήλωση στα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη και τη ευρύτερη περιοχή αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας πως είναι αναγκαίο για να μην παρθούν νέα μέτρα που θα καταστρέψουν την οικονομία.

 «Είναι στο χέρι μας και θα τα καταφέρουμε», είναι το μήνυμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Συγκεκριμένα, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί (4/2) στο κτίριο της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία των Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Νίκου Χαρδαλιά, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε:

«Ας τηρήσουμε όλοι μαζί, πιστά, τα μέτρα που ήδη βρίσκονται σε ισχύ, έτσι ώστε να αποφύγουμε τη λήψη νέων επώδυνων περιοριστικών μέτρων, που αυτή τη φορά φοβάμαι θα λειτουργήσουν καταστροφικά για την οικονομία. Συμφωνήσαμε, από κοινού, όλοι οι φορείς, ότι θα προχωρήσουμε στην περαιτέρω κλιμάκωση, στην εντατικοποίηση των ελέγχων των ελεγκτικών μηχανισμών, προκειμένου να διασφαλίσουμε πως τουλάχιστον ό,τι περνάει από το χέρι μας, να γίνει το επόμενο διάστημα και ταυτόχρονα συζητήσαμε για το πώς θα μπορέσουμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να καταστείλουμε το επίπεδο των κρουσμάτων, σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα και βέβαια η περιοχή μας».

«Ταυτόχρονα», σημείωσε, «συμφωνήσαμε για την περαιτέρω συνέχιση της συνεργασίας που ήδη έχουμε και με τα νοσοκομεία, αλλά και με τους φορείς της πραγματικής οικονομίας, οι οποίοι έχουν δοκιμαστεί πραγματικά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης σημείωσε -μεταξύ άλλων- πως «δεν θα κλείσει η αγορά, αυτό θέλαμε, θα κοιτάξουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Στη σύσκεψη πήραν, επίσης, μέρος οι αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου και Χρήστος Μήττας, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Γιάννης Μασούτης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης, η προϊσταμένη Περιφερειακού ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδος Φανή Γκόμα, η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Β. Ελλάδας Τζίνα Λεπτοκαρύδου, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ Χαράλαμπος Στεργιάδης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος και οι διοικητές της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.
Σχολιάστε