OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Πάτμου ζητά ο Χατζημάρκος

Με κατεπείγον αίτημα προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ζητά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας του Δήμου Πάτμου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, αντιδρώντας άμεσα στο σχετικό αίτημα του Δήμου Πάτμου.

Συγκεκριμένα, στο κατεπείγον έγγραφο του Περιφερειάρχη προς τον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου αναφέρεται ότι, κατά την 1η Φεβρουαρίου 2021, εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, που έπληξαν τον Δήμο Πάτμου. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταπτώσεις πρανών, ολισθήσεις γαιών, υποσκαφές τοίχων αντιστήριξης καθώς και εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές στο οδικό δίκτυο της νήσου Πάτμου αλλά και καταστροφές σε οικισμούς του Δήμου σε διάφορες θέσεις.

Επειδή, όπως επισημαίνεται στο αίτημα του Περιφερειάρχη, για την αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτείται ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες, αλλά και λόγω και των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ολόκληρου του Δήμου Πάτμου της Π.Ε. Καλύμνου κρίνεται επιβεβλημένη.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice