OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Τηλεδιάσκεψη της Ώρας Πατρών με τη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και φορέων Ανατολικού Διαμερίσματος

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία έχει στα χέρια της η πόλη να συζητήσει, να προτείνει και να διεκδικήσει τη δημιουργία ανατολικού πάρκου στην περιοχή του Ριγανόκαμπου.
Η ΏΡΑ Πατρών, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, έχει εργαστεί με συνέπεια για την διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος. Στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 17/2/21 χρειάζεται να ξεδιπλωθεί η στρατηγική,  ώστε ο χώρος να περιέλθει στην πόλη.

Η ανάπλαση και η αξιοποίηση της περιοχής του Ριγανόκαμπου θα αναβαθμίσει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών, όχι μόνο των όμορων περιοχών αλλά όλης της πόλης. Στην περιοχή παρέμβασης μπορούν να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού καθώς και ανάδειξης του υδάτινου στοιχείου που χαρακτηρίζει την περιοχή, ρέματα, ποτάμια κ.α. Με πρωτότυπες και καινοτόμες παρεμβάσεις η περιοχή  θα αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά, έτσι ώστε να αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τους πολίτες,  δημιουργώντας ταυτόχρονα καλύτερες συνθήκες ποιότητας ζωής στους κατοίκους της. Χρειάζονται όμως να ληφθούν πρωτοβουλίες και να γίνουν συγκεκριμένα βήματα. Ένα μέρος του χώρου ανήκει στην ΕΤΑΑΔ (πρώην ΤΑΙΠΕΔ) ένα άλλο μέρος του χώρου στο πανεπιστήμιο. Παράλληλα στο χώρο υπάρχουν οικογένειες Ρομά.

ΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

1.Σύνταξη ενός ρεαλιστικού, οραματικού σχεδίου αξιοποίησης της περιοχής και σε πρώτη φάση, καθορισμός συγκεκριμένων χρήσεων . Οι υπηρεσίες του δήμου σε συνεργασία με το ΤΕΕ, το τμήμα  Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, το σύλλογο αρχιτεκτόνων και το συντονιστικό των κατοίκων μπορούν άμεσα να διατυπώσουν συγκεκριμένες προτάσεις  ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση με το υπουργείο Οικονομίας.

  1. Έναρξη  των συζητήσεων με το Πανεπιστήμιο για τη διάθεση του χώρου (ανταλλαγή με άλλο χώρο του δήμου ή περιφέρειας) εφόσον φυσικά δεν υπάρχει πρόθεση αξιοποίησης από το Πανεπιστήμιο.

3.Υλοποίηση, ταυτόχρονα, των κοινωνικών προγραμμάτων που προβλέπουν τη μετεγκατάσταση των οικογενειών Ρομά.

Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος οφείλει να προχωρήσει σε ευρείες συμμαχίες με όλο το πολιτικό προσωπικό του νομού για την απόδοση του χώρου. Η παράταξή ΏΡΑ Πατρών είχε έναν ειλικρινή διάλογο σε τηλεδιάσκεψη με τους συλλόγους και το συντονιστικό την Τετάρτη 10/2/21. Εφόσον αποδοθεί ο χώρος στον Δήμο, που αυτό είναι το πρώτιστο, μπορεί να πραγματοποιηθεί διάλογος με όλους τους φορείς και το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για την αξιοποίηση της περιοχής, με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Μάνος Κρανίδης: «Η νίκη είναι δική μας, αξίζουμε ένα καλύτερο Χαλάνδρι»

otavoice

Live μετάδοση το debate υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης

otavoice

Θ. Λιβάνιος: «Είναι μόνο η αρχή, από μία σειρά παρεμβάσεων… για την τοπική διακυβέρνηση»

otavoice

Πέτρος Τατούλης: «Ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει την Πελοπόννησο ως φέουδό του»

otavoice

Σοφία Μαυρίδη: “Ο Ασπρόπυργος μας ενώνει! Χειροπιαστές και ρεαλιστικές λύσεις”

otavoice

ΥΠΕΣ: Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου η τελική γενική δοκιμή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών

otavoice