OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Τηλεδιάσκεψη Στράτου Χαρχαλάκη με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Κ. Κατσαφάδο

Τηλεδιάσκεψη είχε σήμερα ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης , με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδο και είχε την ευκαιρία να του θέσει ζητήματα που αφορούν τα δυο νησιά. Συγκεκριμένα σε δήλωση του αναφέρει:

“Συνδέθηκα σήμερα διαδικτυακά με το νέο Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτή της Ά Πειραιώς και Νήσων κ. Κώστα Κατσαφάδο και τον συνεχάρη για τα νέα του καθήκοντα.
Συζητήσαμε διεξοδικά το ζήτημα της νομιμοποίησης των λιμανιών στο οποίο εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες, αλλά η πολιτική ηγεσία του ΥΝΝΠ έχει δεσμευθεί να επιλύσει. Επίσης για την αναγκαιότητα δεύτερου εβδομαδιαίου επιδοτούμενου δρομολογίου από/προς Γύθειο, κάτι που ως Δήμος Κυθήρων έχουμε αιτηθεί (μαζί με το Δήμο Ανατολικής Μάνης) ήδη από πέρσι την άνοιξη.
Επιπλέον, τον ενημέρωσα για τα τρέχοντα έργα της Περιφέρειας και του Δήμου στα νησιά μας καθώς και για τις εν αναμονή Προγραμματικές Συμβάσεις έργων της Περιφέρειας. Μιλήσαμε επίσης για το σημαντικό έργο της προσθήκης αιθουσών στο Γυμνάσιο – Λύκειο για το οποίο η ΚΤΥΠ Α.Ε. ολοκληρώνει τις μελέτες με βάση τις πρόσφατες παρατηρήσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας και ευελπιστούμε σύντομα να έχουμε θετικές εξελίξεις.
Τέλος, του ανέφερα σχετικά με το αίτημά μας για την ίδρυση και δημιουργία Στρατιωτικού Φυλακίου στα Αντικύθηρα, λόγω και της αυξανόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας, η οποία πλέον εντάσσει στο κάδρο των παράλογων διεκδικήσεών της και το νησί αυτό”.

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice