Σύσκεψη Ρόδης Κράτσα στη Λευκάδα με τον Δήμαρχο για θέματα του νέου Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων

Το θέμα της δημοπράτησης του έργου της Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων και Κομποστοποίησης (ΜΟ.Π.Α.Κ.) στη Λευκάδα και μια σειρά από διαδικαστικά θέματα που αφορούν το εν λόγω έργο, απασχόλησαν -μεταξύ άλλων- τη σύσκεψη που έγινε στο Διοικητήριο Λευκάδας, μεταξύ της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, των Αντιπεριφερειαρχών, Σπύρου Ιωάννου (Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Χωροταξίας), Κατερίνας Μοθωναίου (Οικονομικών και Πολιτισμού), Ανδρέα Κτενά (Π.Ε. Λευκάδας), του εντεταλμένου συμβούλου της Π.Ι.Ν. για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Αρμενιάκου, του Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών του νέου διαβαθμιδικού περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Κάρδαρη και του Δημάρχου Λευκάδας, Χαράλαμπου Καλού, όπως και στελεχών του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Νομού Λευκάδας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του οικοπέδου και της κυριότητάς του, η Περιφερειάρχης και πρόεδρος του δ.σ. του Φο.Δ.Σ.Α. υπογράμμισε στον Δήμαρχο Λευκάδας πως η ενημέρωση, την οποία έχει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και το Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α., είναι ότι το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα και πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, προκειμένου να μπορέσει να εγκατασταθεί απρόσκοπτα ο οριστικός ανάδοχος του έργου κατασκευής της ΜΟ.Π.Α.Κ.
Παράλληλα στη σύσκεψη στο Διοικητήριο της Λευκάδας συζητήθηκαν θέματα, τα οποία αφορούν στην προσαρμογή της μελέτης του έργου, σύμφωνα με τον ισχύοντα Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α.), τις κατευθύνσεις του οποίου, άλλωστε, θ’ ακολουθεί σύντομα και ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός (ΠΕ.Σ.Δ.Α.), μετά την αναμενόμενη τροποποίησή του.

Σύσκεψη με τους επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας και του Νοσοκομείου της Λευκάδας για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον Covid19

Το απόγευμα της Τετάρτης (3/2) η Περιφερειάρχης συγκάλεσε σύσκεψη εργασίας στο Διοικητήριο με τους επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας και τον διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Κτενάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Μηλιώτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Χωροταξίας, Σπύρος Ιωάννου.

Η Περιφερειάρχης ζήτησε την περαιτέρω ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού στο θέμα διαχείρισης της πανδημίας του Covid19. Το μεγάλο διακύβευμα για την Περιφερειακή Αρχή είναι η διατήρηση της εξαιρετικής υγειονομικής εικόνας της Λευκάδας, η οποία ήταν ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα, όπου δεν είχε καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 2 Φεβρουαρίου 2021.
Σχολιάστε