Συνεδρίαση ΚΕΔΕ – Παπαστεργίου: Απαραίτητος ο άμεσος εμβολιασμός των δημοτικών υπαλλήλων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ με τον πρόεδρο Δημήτρη Παπαστεργίου να τοποθετείτε στην ατζέντα των θεμάτων.

Το θέμα εμβολιασμού των δημοτικών υπαλλήλων και των αυτοδιοικητικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες  έθεσε ο κ. Παπαστεργίου, επισημαίνοντας ότι αναίτια και χωρίς λογική δεν έχουν συμπεριληφθεί στις κατηγορίες άμεσου εμβολιασμού, όπως οι υγειονομικοί και τα σώματα ασφαλείας. Είμαστε αναγκασμένοι να εκτιθέμεθα καθημερινά, η δημοτική αστυνομία με ελέγχους , οι υπάλληλοι των ΚΕΠ αλλά και οι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι είναι στην πρώτη γραμμή, δεν μπορούν να περιοριστούν στο σπίτι τους και να προφυλαχθούν ακόμη και αν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Θρηνήσαμε ήδη ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος μας από τον κορονοϊό τον αντιδήμαρχο Λαγκαδά Γιώργο Προκοπίδη. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, είπε.

Για το θέμα των αρμοδιοτήτων στο κόψιμο δέντρων με αφορμή τα γεγονότα στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας, επανέλαβε ότι οι Δήμοι δεν έχουν αρμοδιότητα και βέβαια δεν έχουν και τα εργαλεία. Δεν αρνούμαστε να αναλάβουμε ευθύνες, αλλά δώστε μας αρμοδιότητα και μέσα. Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι αποκλειστικά αρμόδιος για τα δένδρα, που είναι δίπλα στις γραμμές των καλωδίων είναι ο ΔΕΔΔΗΕ.

Για το ζήτημα των ιαματικών πηγών και την απόφαση αξιοποίησης τους ανέφερε πως πιθανώς το σχέδιο να έχει ενδιαφέρον αλλά θα πρέπει να τεθεί σε μια βάση δυνητικότητας. Δεν μπορεί να υποχρεωθούν οι δήμοι να παραχωρήσουν τις ιαματικές πηγές, που είναι περιουσιακό τους στοιχείο, δεν μπορεί να λαμβάνονται οριζόντια αποφάσεις. Γιατί κάποιοι δήμοι έχουν αξιοποιήσει τις ιαματικές πηγές , έχουν έσοδα και είναι δικαίωμα τους να αποφασίσουν τα δημοτικά συμβούλια τι μέλλει γενέσθαι.

Επί των ζητημάτων τοποθετούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , τα οποία κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με την αρχική τοποθέτηση του προέδρου της ΚΕΔΕ, επικεντρώνοντας στα ζητήματα των αρμοδιοτήτων, των πόρων και του προσωπικού.

Θα ακολουθήσει το βασικό θέμα συζήτησης, ο νέος εκλογικός νόμος.

Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, στην οποία συμμετέχουν και οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, μεταδίδεται μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, και το κανάλι της Ένωσης στο Youtube.
Σχολιάστε