Συνάντηση Δημάρχου Κ. Κέρκυρας με την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη

Στα πλαίσια της επίσκεψης της Υφυπουργού Υγείας κ. Ζωής Ράπτη στην Κέρκυρα, για θέματα ψυχικής υγείας, συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Η Μ. Υδραίου ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την επίσκεψή της στο νησί καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι χρήσιμο να έρχεται κανείς σε απευθείας επαφή με τους τοπικούς εκπροσώπους, με τα προβλήματα και τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

Η Δήμαρχος έθεσε υπόψη της Υφυπουργού θέματα που σχετίζονται με την στήριξη των δομών που έχουν ως αντικείμενο την ψυχική υγεία ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην λειτουργία της Δημοτικής Μονάδας Πρόληψης κατά των Εξαρτησιογόνων ουσιών “Νίκος Μώρος”. Όπως τόνισε η Δήμαρχος, η ΔΗΜΟΠ επιτελεί επί χρόνια σπουδαίο ρόλο και η στήριξη από πλευράς Υπουργείου θα δώσει ώθηση στη δράση και το έργο το οποίο προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Η Μ. Υδραίου έθεσε στην Υφυπουργό και ζήτημα το οποίο σχετίζεται με την καταγεγραμμένη ανάγκη για δημιουργία νέων οικοτροφείων και νέων δομών φιλοξενίας ανθρώπων με ψυχικές ασθένειες. Από την πλευρά της η κ. Ράπτη ενημέρωσε την κ. Υδραίου ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου το οποίο επιλύει τέτοιου είδους ζητήματα καθώς θα δίνεται πλέον η δυνατότητα συνέργεια και σύμπραξης της αυτοδιοίκησης με άλλες δομές δημόσιου αλλά και ιδιωτικού χαρακτήρα. Έτσι, όπως διευκρινίστηκε, δίνεται το περιθώριο για στήριξη των ευαίσθητων αυτών μονάδων και μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα.

Η Δήμαρχος έθεσε επίσης θέμα που αφορά την παραχώρηση χρήσης ακινήτων που υπάγονται στο Υπ. Υγείας και βρίσκονται εντός του αστικού ιστού, προκειμένου ο Δήμος να τα ανακατασκευάσει και συντηρήσει και να τα χρησιμοποιήσει για σχολική στέγη.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός δήλωσε ότι τα αιτήματα που της τέθηκαν θα εξεταστούν άμεσα και θα υπάρξει εκ νέου συνεννόηση για την διευθέτησή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε