OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Ρόδη Κράτσα: “Αναδεικνύουμε την ιστορία μας συνδεδεμένη με την συμμετοχή στην Επανάσταση του ’21”

“Η διάσωση, αναβάθμιση και λειτουργική αξιοποίηση του εξαιρετικού συμβόλου της ιστορικής ταυτότητας της Ζακύνθου και των Επτανήσων αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή μέλημα και προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής. Για αυτό “τρέξαμε” κάθε προπαρασκευαστική διαδικασία και υποβάλαμε Τεχνικό Δελτίο για την λειτουργία του χώρου ως μουσείο και αυτό που αναμένεται τώρα είναι η έγκριση του προϋπολογισμού από το Υπουργείο Ανάπτυξης έχοντας την σύμφωνη γνώμη και την συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού” δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατά την τακτική συνεδρίασή του μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης e:Presence.gov.gr.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να αποδοθεί ο χώρος στην κοινωνία και τους επισκέπτες και να αναδειχθεί η ζακυνθινή ιστορική ταυτότητα με αφορμή και την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση καθόσον η συγκυρία είναι ιδανική για την ανάδειξη ενός μνημείου που είναι συνδεδεμένο όχι μόνο με τη ζακυνθινή ιστορία αλλά και με την ελληνική επανάσταση.

“Η Ζάκυνθος με το σεισμό του 1953 έχασε πολλούς από τους θησαυρούς της και αυτά που απομένουν είναι ελάχιστα. Από την πρώτη στιγμή είχα εξετάσει το ζήτημα που αφορά το Αρχοντικό Ρώμα και είχα συζητήσει με τους κληρονόμους του. Η πρόταση που είχαμε κάνει και αφορούσε όχι μόνο στην αγορά του ακινήτου, δηλαδή της οικίας και του οικοπέδου αλλά και για την λειτουργία του χώρου ως μουσείου με την ανάδειξη των συλλογών και των κειμηλίων που φιλοξενεί, έγινε αποδεκτή με θέρμη από την Υπουργό Πολιτισμού ωστόσο απαιτούνται και άλλες διαδικασίες. Το Τεχνικό Δελτίο περιλαμβάνει το κόστος για την αγορά του ακινήτου, η εκτίμηση της συλλογής από το Υπουργείο Πολιτισμού, η συντήρηση της συλλογής του αλλά και η δημιουργία των υποδομών για να καταστεί επισκέψιμο”, επεσήμανε η κα Κράτσα.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από αυτοψία έχει επίσημα χαρακτηρίσει την συλλογή που φυλάσσεται στην οικία Ρώμα ως σύνολο κινητών μνημείων σύμφωνα με τον Ν.3028/2002, άρθρο 20 παρ. 6, όπως δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

ΠΗΓΗ ΦΟΤΩ: redpepper.com.cy

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Π. Μανούρη με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θ. Ασκητή

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice