Νούσιος: “Γνώση και καινοτομία η αιχμή για το άλμα στο αύριο”

Η ομάδα ρομποτικής της Ι.Μ Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας

Τον θαυμαστό και ιδιαίτερο κόσμο της ρομποτικής παρουσίασε η ομάδα ρομποτικής της Ι.Μ Θεσσαλιώτιδος κα Φαναριοφερσάλων στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο.

Μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ, το Μουσικό Γυμνάσιο και το Γ΄ Γυμνάσιο Καρδίτσας παρουσίασαν τα έργα τους υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Μηχανολογίας και εκπαιδευτή του προγράμματος GENERATION NEXT της VODAFONE, κ. Γιάννη Παπαϊωάννου. Φέτος ο διαγωνισμός έχει ως θέμα τα προβλήματα της κοινότητας και τη συμβολή της ρομποτικής στην επίλυσή τους. Οι μαθητές με 4 ομάδες έχουν ήδη ετοιμάσει τα έργα που θα καταθέσουν έως τις 15 Φεβρουαρίου. Το πρώτο αφορά στην κατασκευή ενός σεισμογράφου που καταγράφει την σεισμική κατεύθυνση και το δεύτερο ένα video – game με στόχο την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη του covid -19. Το τρίτο έχει να κάνει με την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με ανώνυμη καταγραφή όσων παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και το τέταρτο μια πλατφόρμα όπου θα καταγράφονται τα προβλήματα που εντοπίζουν οι μαθητές στα σχολεία τους και στη διαδρομή προς αυτά.

Εντυπωσιασμένος ο κ. Αντιπεριφερειάρχης καλοσώρισε την ομάδα ρομποτικής τονίζοντας: «Η ρομποτική είναι ένας τομέας που ακολουθήσαμε ως χώρα με αργά βήματα τον υπόλοιπο κόσμο. Όμως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντική πρόοδος. Και το θέμα του COVID -19, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινότητα χρειάζονται τέτοιες εφαρμογές, ώστε να βρίσκουμε λύσεις. Το πιο σπουδαίο σήμερα είναι η πληροφορία και η διαχείρισή της, ώστε και η Περιφέρεια και οι Δήμοι να παρεμβαίνουν άμεσα. Η γνώση και η καινοτομία είναι η αιχμή για το άλμα στο αύριο. Θέλω να σας συγχαρώ και να σας τονίσω ότι είναι τιμή μας να μας εκπροσωπείτε στο διαγωνισμό GENERATION NEXT της VODAFONE.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει δείξει από πολύ νωρίς το ενδιαφέρον της για την ευόδωση τέτοιων προσπαθειών. Δε σας κρύβω ότι ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός είναι λάτρης και θερμός υποστηρικτής καινοτόμων δράσεων στην έρευνα και την τεχνολογία. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και ελπίζω ότι θα κατακτήσετε μεγάλες διακρίσεις’’.

Από την πλευρά του και ο καθηγητής κ. Γιάννης Παπαϊωάννου ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη επισημαίνοντας: «Δεν είναι τυχαίο που ο φετινός διαγωνισμός ρομποτικής έχει ως θέμα την επιστήμη των πολιτών (CITIZEN SCIENCE). Γι’ αυτό και συμμετέχουμε με έργα που δίνουν λύση σε τοπικά προβλήματα. Και στο παρελθόν είχαμε κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις (5η θέση), φέτος όμως στοχεύουμε ακόμη πιο ψηλά και ευελπιστούμε ότι θα το πετύχουμε’’.

 
Σχολιάστε