Κόκκινος: «Οι ιαματικές πηγές ανήκουν και αξιοποιούνται από τις τοπικές κοινωνίες»

Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού» ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου και Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. Χαράλαμπος Κόκκινος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

«Με αφορμή το σχέδιο νόμου  που προωθεί το Υπουργείο Τουρισμού  σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας με έδρα την Αθήνα με στοχο την διοίκηση ,εκμετάλλευση και διαχείριση των ιαματικών πηγών και τις αντιδράσεις που υπάρχουν επισημαίνουμε τα εξής;

-Μέχρι σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση λειτουργούσε και αναδυκνειε  με επιτυχία τις ιαματικές πηγες  και υπήρξε  συνεννόηση -οποτε ήταν απαραίτητο – με την κεντρική εξουσία.
Τα παραδείγματα στην Περιφέρεια Νοτιου Αιγαίου (Ρόδος, Κύθνος) επιβεβαιώνουν την άποψη  μας.

-Είναι ανεξήγητη η «έμπνευση» να μεταφερθεί η διοίκηση τους κεντρικά, στην Αθήνα  δηλαδή μακριά από τις τοπικές κοινωνίες που έχουν άμεσα συμφέροντα καλής λειτουργίας τους και ανά πάσα στιγμη μπορούν να παρέμβουν σε ζητήματα που προκύπτουν .Η αποκέντρωση να γίνει πράξη.

-Οι Ο.Τ.Α.  θα χάσουν σημαντικούς οικονομικούς πόρους.

-Οι αντιδράσεις που  ήδη καταγράφονται και πυκνώνουν καθημερινά , από τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών στα νησιά μας αλλά και πανελλήνια, να γίνουν σεβαστές από την κυβέρνηση και να επανεξετάσει αυτή την πρωτοβουλία της.

– Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου -ανώτατο αυτοδιοικητικό όργανο της περιοχής μας -να συζητήσει και  να πάρει θέση  στο ζήτημα που προέκυψε και αφορά  άμεσα  τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα».
Σχολιάστε