ΚΕΔΕ: Ελληνογαλλική ημερίδα για τη συνεργασία των Δήμων το δεύτερο τρίμηνο του 2021

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΓΕΒΕ (Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο), Laurent Thuiller.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τη συνεργασία Ελληνικών και Γαλλικών Δήμων. Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, η ΚΕΔΕ, προωθεί τον διάλογο και διερευνά όλες εκείνες τις συνεργασίες που θα βοηθήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναπτύξει μεγαλύτερες πρωτοβουλίες. Η συνεργασία με το ΕΓΕΒΕ έθεσε στόχους για την οργάνωση μιας ημερίδας μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Αντικείμενό της θα είναι η συνεργασία σε θέματα smart cities, πράσινης ενέργειας και διαχείρισης απορριμμάτων.

“Οι Δήμοι της Ελλάδας μπορούν να εξάγουν τεχνογνωσία σε πολλούς τομείς αλλά και να εκμεταλλευτούν προς όφελος των πολιτών μας, πρακτικές που ακολουθεί η Ευρώπη. Η συνεργασία της ΚΕΔΕ με το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, μπορεί να γίνει ακόμη πιο ενεργή και αποτελεσματική. Αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια ημερίδα για να φέρουμε πιο κοντά Δήμους των δύο χωρών και να προωθήσουμε τις συνεργασίες και την εξωστρέφεια που χρειάζεται μια σύγχρονη Τ.Α.” ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου.
Σχολιάστε