Η Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας με το νέο Διοικητή Ιονίων της Πυροσβεστικής

Συνάντηση με το νέο Περιφερειακό Διοικητή Ιονίων Νήσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκο Ρουμελιώτη είχε σήμερα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου παρουσία του αντιδήμαρχου Καθημερινότητας και υπεύθυνου για τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας Χάρη Γιώτη. Η Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Ρουμελιώτη και του ευχήθηκε καλή θητεία, ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διοικητής εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία με το Δήμο θα παραμείνει στενή και εποικοδομητική προς όφελος των πολιτών.

Η συνάντηση πέραν του εθιμοτυπικού έλαβε και ουσιαστικό χαρακτήρα καθώς συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων αλλά και την αντιπυρική περίοδο. Ειδικότερα, η Δήμαρχος ενημέρωσε τον Περιφερειακό Διοικητή της Π.Υ. για το σύνολο των ενεργειών και δράσεων της δημοτικής αρχής στον τομέα της πολιτικής προστασίας (τοποθέτηση κρουνών στην παλιά πόλη, ενημέρωση και εκπαίδευση εθελοντών και εκπροσώπων τοπικών Κοινοτήτων κ.α.). Επίσης ενημέρωσε ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων είναι από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που έχει καταθέσει σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών με την ονομασία “Ιόλαος” καθώς και σχέδιο αντιμετώπισης πλημμυρών με κωδική ονομασία “Δάρδανος”.

Ειδική αναφορά έγινε επίσης στην τριμερή συνεργασία Δήμου-Πυροσβεστικής-Ιονίου Πανεπιστημίου μέσω συμφώνου που υπεγράφη πρόσφατα, την οποία ο κ. Ρουμελιώτης χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική και επιβεβλημένη. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε στενή μεταξύ τους συνεργασία σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων κοινού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε