OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Η διαχείριση των μνημείων στο τοπικό περιβάλλον του Δήμου Π. Μελά σε διαδικτυακή ημερίδα

Tο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά σας προσκαλεί στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Διαχείριση των μνημείων στο τοπικό περιβάλλον του Δήμου Παύλου Μελά» που διοργανώνει το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του αντίστοιχου Γραφείου Περιβαλλοντικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Ε.Κ. Ευόσμου και του Δήμου Παύλου Μελά.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ώρες 18.00 ως 19.30, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Τοπικού Θεματικού Περιβαλλοντικού Δικτύου «Αειφορική Διαχείριση των μνημείων και της ιστορικής μαρτυρίας».

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Εντεταλμένη σε Θέματα Πολιτισμού Ευαγγελία Καρακούτα, σας ενημερώνουν ότι σκοπός της ημερίδας είναι η προβολή του μετασχηματισμού του πρώην στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά και η αειφορική διαχείριση και αξιοποίηση των επιμέρους ιστορικών κτιρίων του στρατοπέδου για σύγχρονες χρήσεις, όπως μουσεία και υπηρεσίες του Δήμου. Μια ευκαιρία ανάδειξης της Δυτικής Θεσσαλονίκης μέσα από έναν μεγαλεπήβολο σχεδιασμό καθώς και η γνωριμία με την επιστήμη της Μουσειολογίας.

Ομιλητές / Θέματα

Η Παρασκευή Κούρτη, Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός, Διευθύντρια Σχεδιασμού Αστικής Ανάπτυξης και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, θα αναπτύξει θεματική σχετικά με τον μετασχηματισμό του πρώην Στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.

Η Αθανασία Πρωτοψάλτη, Μουσειολόγος του Τμήματος Πολιτισμού Δήμου Παύλου Μελά, θα αναφερθεί στην επιστήμη της Μουσειολογίας, ως εργαλείο παιδαγωγικής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο μελλοντικό ΜΠΠΜ.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ημερίδα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη φόρμα  https://docs.google.com/…/16F1BkHSYPoLyVeLOTAyHz4a…/edit

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης είναι ο εξής:

https://minedu-secondary2.webex.com/meet/michelakid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice