Εκλογικός νόμος: Ενστάσεις από το Δίκτυο Κοινοτήτων στις απαντήσεις του Μ. Βορίδη

Την αναμόρφωση του τοπίου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών συζήτησε την Δευτέρα (1/2) η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδας με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μ. Βορίδη.

Το Δίκτυο Κοινοτήτων παρουσίασε τις προτάσεις του όσον αφορά τον εκλογικό νόμο ενώ έκανε αναφορά στον ουσιαστικό ρόλο των Κοινοτήτων στην καθημερινότητα, την πολιτική προστασία και την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής σε χωριά και πόλεις με τους κοινοτικούς συμβούλους να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή.

Ο Υπουργός Μάκης Βορίδης από την πλευρά του απάντησε ότι δεν συμμερίζεται τα επιχειρήματα του Δικτύου για την ύπαρξη της ξεχωριστής εκλογικής κάλπης ενώ δεσμεύτηκε από την πλευρά του να επανεξετάσει τα θέματα της διατήρησης των Κοινοτικών Συμβουλίων στην έδρα των Δήμων, το όριο των 500 κατοίκων και την διατήρηση της ονομασίας Πρόεδρος και όχι εκπρόσωπος (ανεξάρτητα από το όριο κατοίκων).

Το Δίκτυο εξέφρασε τις ενστάσεις του στις απαντήσεις του Υπουργού και προέτρεψε τους συναδέλφους τους να συνεχίσουν να διεκδικούν έκδοση ψηφισμάτων από τα Δημοτικά τους Συμβούλια.

Αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου
Σχολιάστε