Εγκαίνια ηλεκτρονικού εξοπλισμού στις σχολικές αίθουσες του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου

Σήμερα, Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021  στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Ασπροπύργου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις σχολικές μονάδες των  τεσσάρων Γυμνασίων αλλά και των  δύο Λυκείων της πόλης,  με τη συνδρομή του Δήμου Ασπροπύργου για την υποστήριξη  της διεξαγωγής της τηλεκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, κ. Γεώργιο Φίλη υποδέχτηκαν τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Βουλευτή Δυτικής Αττικής, κ. Γεώργιο Κώτσηρα και τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αναστασία Γκίκα στο 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου.

Το παρόν έδωσαν επίσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Δρ. Αθανάσιος Νικολόπουλος καθώς και οι Διευθυντές των Λυκείων της πόλης, κ.κ. Αντώνιος Σαρρής και Θεόδωρος Γαστώρης.

Τηρώντας πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα επισκέφθηκαν τις αίθουσες όπου έχει εγκατασταθεί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, παρακολούθησαν  και μίλησαν με τους εκπαιδευτικούς που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα τη διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τόσο ο Δήμαρχος Ασπροπύργου  όσο και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας τόνισαν ότι, η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της προσπαθεί καθημερινά να εκσυγχρονίσει αλλά και να αναβαθμίσει τις Σχολικές Μονάδες της πόλης, κυρίως σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς που βιώνουμε. Παράλληλα, σημείωσαν ότι θεωρούν πρώτιστο χρέος του Δήμου να στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο την ομαλή διεξαγωγή της τηλεκπαίδευσης έτσι ώστε οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί  να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό, οι μεν πρώτοι την εκπαίδευσή τους και οι δεύτεροι το διδακτικό τους έργο.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Δημάρχου, κ. Νικόλαου Μελετίου: «Επί σειρά ετών διατηρούμε τις σχολικές μονάδες του Ασπρόπυργου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αξιοποιώντας και τον τελευταίο δημοτικό πόρο προς όφελος των νέων μας, που αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα αυτού του τόπου».

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γεώργιος Κώτσηρας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αναμφίβολα τις δύσκολες αυτές περιόδους που περνάει η χώρα, η Εκπαίδευση είναι από τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους μπορεί να βασιστεί η κοινωνική συνοχή γιατί μέσα από αυτή περνάει η εκπαίδευση των νέων ανθρώπων. Ήρθαμε λοιπόν σήμερα στο 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου προκειμένου εμπράκτως να δώσουμε έμφαση στην εξαιρετική προσπάθεια του Δήμου Ασπροπύργου, σε θέματα τεχνολογικού εξοπλισμού και ενίσχυσης τους και να συζητήσουμε με τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  η σχολική κοινότητα του Ασπρόπυργου αλλά και τις προκλήσεις και το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε».

Η Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αναστασία Γκίκα από την πλευρά της ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, τον Πρόεδρο της ΔΕΠ και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής  καθώς και τους  Διευθυντές των Λυκείων της πόλης,  για την πρόσκληση τονίζοντας ότι: «Ενώ βρισκόμαστε εν καιρώ πανδημίας, με υποστελέχωση στις υπηρεσίες, η Δημοτική Αρχή Ασπροπύργου καταφέρνει να αναβαθμίζει τον εξοπλισμό, και την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων. Αυτή η κίνηση ενίσχυσης και αναβάθμισης δείχνει ένα υποστηρικτικό κλίμα προς την εκπαιδευτική κοινότητα  πάντα προς όφελος των μαθητών. Προσπάθεια την οποία το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει και υποστηρίζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

 

 
Σχολιάστε