OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Πειραιά: Νέα Κοινωνική Υπηρεσία για τη μεταφορά ευπαθών ομάδων στα εμβολιαστικά κέντρα

Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε σε μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα για την προστασία της υγείας και την εμβολιαστική κάλυψη των ευάλωτων ομάδων της πόλης κατά του Covid-19.
Συγκεκριμένα, οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (AμεA, άτομα τρίτης ηλικίας και γενικά ευάλωτοι κοινωνικά πολίτες), μπορούν να μεταφέρονται στα εμβολιαστικά κέντρα της επιλογής τους με δημοτικά οχήματα ή ειδικό διαμορφωμένο βαν που έχουν διατεθεί από τον Δήμο ειδικά γι΄ αυτόν τον σκοπό.
Η κοινωνική αυτή υπηρεσία είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης ΚΕΠ του Δήμου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά), τη συνδρομή της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και της Διεύθυνσης Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Η διαδικασία περιλαμβάνει 3 απλά βήματα:
1. Ο πολίτης κλείνει τηλεφωνικά ραντεβού στο ΚΕΠ του Δήμου στα τηλέφωνα 214 4053320 και 214 4053330, καθημερινά 8:00-15:00.
2. Με δημοτικό όχημα μεταφέρεται από την οικία του στο εμβολιαστικό κέντρο της επιλογής του, συνοδεία εθελοντή από το Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
3. Μετά τον εμβολιασμό συνοδεύεται στην οικία του.
Η μεταφορά των πολιτών γίνεται με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να στηρίζει με κοινωνικές δράσεις τις ευπαθείς ομάδες της πόλης, που αναμφίβολα επηρεάζονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Για τον λόγο αυτόν ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία στον Δήμο μας, η οποία απευθύνεται στους ηλικιωμένους, στα άτομα με αναπηρία και σε ευάλωτους πολίτες, τους οποίους βοηθά να μεταβούν για να εμβολιαστούν, χωρίς ταλαιπωρία στο εμβολιαστικό κέντρο που επιθυμούν και να επιστρέψουν σπίτι τους με ασφάλεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την πολύτιμη συμβολή του στο πρόγραμμα, αλλά και για την αγαστή συνεργασία μας τα τελευταία χρόνια. Στην προσπάθεια αυτή, εκτός του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για τα ΚΕΠ κ. Αλέξανδρου Καμαράτου, τον οποίο και ευχαριστώ για τις ενέργειές του στον σχεδιασμό της υπηρεσίας αυτής, θα συμβάλουν η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας κα Τουμαζάτου, η οποία θα διαθέτει το απαραίτητο βαν, καθώς και ο Αντιδήμαρχος κ. Ρέππας, διαθέτοντας τους απαραίτητους οδηγούς και οχήματα. Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει με αίσθημα αλληλεγγύης να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, γεγονός που αποτελεί καθήκον και ηθική μας υποχρέωση σε όλους όσοι έχουν ανάγκη τη στήριξή και τη βοήθειά μας, πόσο μάλλον όταν αφορά την προστασία της υγείας τους αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ληξιαρχείου & Δημοτικής Κατάστασης και των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Αλέξανδρος Καμαράτος, σε δήλωσή του ανέφερε:
«Η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος και εγώ προσωπικά θέλουμε να έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση προς τα εμβολιαστικα κέντρα και θα φροντίσουμε για όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας. Πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόγραμμα ουσίας που συμβάλλει στην εμβολιαστική κάλυψη των ευάλωτων συμπολιτών μας. Τα ΚΕΠ του Δήμου Πειραιά θα συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα να αναλαμβάνουν κοινωνικές πρωτοβουλίες».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του επεσήμανε: «Η Διεύθυνση Καθαριότητας θα συμβάλλει σε αυτή τη δράση, μεταφέροντας συμπολίτες μας για να εμβολιαστούν. Είναι μια κοινωνική ενέργεια του Δήμου Πειραιά, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που βιώνουμε όλοι εξαιτίας της πανδημίας και είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τους ευάλωτους πολίτες, ώστε να ξεπεράσουμε το συντομότερο δυνατόν αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας κα Αλέκα Τουμαζάτου, σε δήλωσή της ανέφερε:
«Η επιχείρηση μεταφοράς για εμβολιασμό ηλικιωμένων ατόμων, Αμεα και ευάλωτων πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν τρόπο μεταφοράς για εμβολιασμό αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη. Η Δημοτική Συγκοινωνία θα είναι μια από τις υπηρεσίες που θα συνδράμουν σε αυτό το εγχείρημα, αποδεικνύοντας ότι είναι κοντά στις ανάγκες των δημοτών μας, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας Covid-19».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνης Αυγερινός, σε δήλωσή του σημείωσε:
«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανταποκρίνεται πάντοτε άμεσα και αποτελεσματικά στις κρίσιμες και επιτακτικές ανάγκες της Ελληνικής Πολιτείας. Τούτο πράττει και από την πρώτη ημέρα εμφάνισης της φοβερής αυτής πανδημίας COVID-19. Πρώτος της στόχος και σκοπός η βοήθεια των ευαίσθητων, ευάλωτων συνανθρώπων μας.
Η ωραία πρωτοβουλία – δράση του Δήμου Πειραιά και του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Πειραιά έχει την απόλυτη στήριξη και συμπαράστασή μας. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τους υπέροχους εθελοντές τους, αλλά και το μόνιμο προσωπικό του, θα συνεχίσει να αποτελεί τον ακαταμάχητο προμαχώνα της ενεργούς εθελοντικής αλληλεγγύης. Τέλος, ευελπιστούμε με τη δράση αυτή να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία των πολιτών, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα περιθωριοποίησης και αποκλεισμού από την εμβολιαστική αναγκαιότητα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice