OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Διονύσου: Έκκληση στους πολίτες για την προστασία των αδέσποτων ζώων ενόψει «Μήδειας»

Ενόψει των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε μεγάλο μέρος της χώρας αλλά και στην περιοχή μας, με πρόβλεψη περαιτέρω επιδείνωσης τις επόμενες ημέρες με χιόνι, παγετό και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ο Δήμος Διονύσου απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους να μεριμνήσουν για την προστασία των αδέσποτων ζώων που μπορεί να βρεθούν στο χώρο τους.

Όπως είναι γνωστό, όλα τα ζώα ταλαιπωρούνται απίστευτα από την παγωνιά και το κρύο, ειδικά μάλιστα αυτές τις μέρες, και χρειάζονται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου την ανθρώπινη βοήθεια για να επιβιώσουν, καθώς κινδυνεύουν από υποθερμία και κρυοπαγήματα.

Όλοι μας μπορούμε και πρέπει να βοηθήσουμε!

1) Πρόσφερε επιπλέον φαγητό στους σκύλους και τις γάτες της γειτονιάς σου. Το φαγητό, είναι ενέργεια η οποία βοηθάει στη θερμορύθμιση.

2) Χτύπα το καπό του αυτοκινήτου σου πριν βάλεις μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου σου. Πολλές γάτες ψάχνουν καταφύγιο στη ζέστη της μηχανής, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όταν το αυτοκίνητο μπει σε λειτουργία.

3) Πρόσφερε μια ζεστή γωνιά στο σπίτι σου σε κάποιο σκύλο ή γάτα της γειτονιάς σου, στο γκαράζ, σε αποθήκες ή υπόστεγα όπου βρίσκουν καταφύγιο οι αδέσποτες γάτες. Τοποθέτησε ένα παλιό σπιτάκι σκύλου ή μία κούτα  τυλιγμένη  με νάιλον ή αεροπλάστ,  με παλιά ρούχα ή μια παλιά κουβέρτα που θα παραμείνει στεγνή, βοηθώντας τα ζωάκια να διατηρήσουν την θερμοκρασία τους.

Ο Δήμος Διονύσου, μέσω της αρμόδιας Αντιδημαρχίας και του Τμήματος Αδεσπότων, της Εντεταλμένης Συμβούλου Φιλοζωίας, της Πενταμελούς Επιτροπής Αδεσπότων, των Φιλοζωικών Οργανώσεων αλλά και δεκάδων εθελοντών, παρέχει καθημερινά κάθε δυνατή βοήθεια για την προστασία των ζώων.

Σε αυτή την προσπάθεια όμως χρειάζεται και η βοήθεια όλων των πολιτών.

Όλοι μαζί φροντίζουμε και νοιαζόμαστε για κάθε ζωντανή ύπαρξη. Προστατεύουμε τα αδέσποτα και δείχνουμε έμπρακτα τον πολιτισμό αλλά και την ανθρωπιά μας.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice