OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Ωρωπού: Γυρίσαμε 100 χρόνια πίσω χωρίς νερό και ρεύμα -Βολές κατά ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ ΣΤΟ OPEN T.V.: «ΓΥΡΙΣΑΜΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ»

⚡Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN T.V. φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης 17/2 ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Δήμο από την κακοκαιρία «Μήδεια», επισημαίνοντας την εγκληματική αδυναμία του ΔΕΔΔΗΕ να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά στην αποκατάσταση των ζημιών .
-Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης  αποκάλυψε πως ζήτησε να κηρυχτεί ο Δήμος Ωρωπού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Για τους εγκλωβισμένους υπάρχει κινητό τηλέφωνο για ολόκληρο το 24ωρο ώστε οι πολίτες να καλούν για έκτακτες ανάγκες.

?Τόνισε με νόημα πως «χιόνισε και μετά τον Διόνυσο» και αναφέρθηκε στην έλλειψη ρευματοδότησης που προκάλεσε διακοπή υδροδότησης για 48 ώρες στο 70% του Δήμου. Αποκάλυψε μάλιστα πως χθες βράδυ ο ΔΕΔΔΗΕ έφυγε από τη Μαυροσουβάλα όπου υπάρχει η βλάβη στο αντλιοστάσιο ενώ σήμερα μέχρι τις 08:00 το πρωί δεν έχει πάει κανείς. Δείτε όλη τη συνέντευξη του δημάρχου Ωρωπού:
?«Νομίζαμε πως το χιόνι σταμάτησε στο Διόνυσο και δεν έχει φτάσει στο Δήμο Ωρωπού. Η κατάσταση στο μισό Δήμο είναι τραγική. Έχουμε περιοχές που εδώ και δύο ημέρες δεν έχουν καθόλου ρεύμα. Η Ιπποκράτειος Πολιτεία δεν έχει ούτε ρεύμα ούτε νερό. Το ίδιο οι Αφίδνες, η Μαλακάσα και το Πολυδένδρι και μέρος του Καπανδριτίου. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα μας είναι οι γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας. Από εκεί υδρεύεται το 70% του Δήμου Ωρωπού. Από την Δευτέρα οι γεωτρήσεις δεν έχουν ρεύμα. Όπως καταλαβαίνεται από την Δευτέρα το μεσημέρι το 70% του Δήμου Ωρωπού δεν έχει ούτε νερό.

?»Έχουμε κάνει διάνοιξη τη Δευτέρα το μεσημέρι για να δώσουμε πρόσβαση στο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ να πάει στις γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας. Δεν αποκαταστάθηκε. Το βράδυ της Δευτέρας ανοίξαμε από άλλο σημείο, από τη Μαλακάσα για να ξαναπάμε στη Μαυροσουβάλα, δε μπόρεσε να γίνει και εκεί τίποτα. Ανοίξαμε χθες το μεσημέρι για άλλη μία φορά, με ένα μέτρο χιόνι μέσα στο δάσος για να ξαναπάει ο ΔΕΔΔΗΕ και δεν αποκαταστάθηκε η βλάβη. Χθες το βράδυ φύγανε… Σήμερα δεν είναι κανείς εκεί να δώσει ρεύμα στις γεωτρήσεις και δεν έχει ούτε νερό όλος ο Δήμος. Έχουμε γυρίσει 100 χρόνια πίσω…
?»Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ. Όταν σε ένα Δήμο όπως ο δικός μας με 340 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση που είναι ο δεύτερος στην Αττική και από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, υπάρχουν μόνο δύο συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ – σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις – πως να αποκαταστήσουν τις ζημιές;
?»Εμείς ήμασταν συνεχώς στο δρόμο μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Οινοφύτων. Θέλω και να ευχαριστήσω τον διοικητή της πυροσβεστικής Οινοφύτων Νικήτα Κωνσταντάκη που ήταν δίπλα μου όλες τις ημέρες αυτές από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κόβαμε πεύκα, δίναμε πρόσβαση, ανοίγαμε δρόμους. Αλλά, δύο συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δε μπορούν να φτιάξουν όλες τις βλάβες. Εμείς δεν είχαμε Στρατό και ΕΜΑΚ. Είναι αδιανόητο το 2021 να μην έχουμε ρεύμα και νερό. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι ζημιές θα ήταν ένας απλός χιονιάς για μας διότι οι δρόμοι είναι ανοικτοί. Όλα έγιναν από τις πτώσεις των δέντρων που έκαναν ζημιές. Είμαστε δύο 24ωρα χωρίς ρεύμα και νερό. Ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να μιλήσω».

Ζήτησα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

?»Ζητήσαμε να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν γνωρίζω πότε ο ΔΕΔΔΗΕ θα αποκαταστήσει τις ζημιές. Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά, είναι ότι όπου μας ζητηθεί να δώσουμε πρόσβαση στον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να αποκαταστήσει τις ζημιές, μπορούμε να το πράξουμε άμεσα.
?»Το πρωί επικοινώνησε μαζί μου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ο κ.Πέτσας και ο Υποστράτηγος του Στρατού που έχει την ευθύνη συντονισμού. Έχει στείλει ήδη μηχανήματα του Στρατού στο Μικροχώρι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Έχουμε επικοινωνήσει και με τον Γενικό Διεθυντή της ΔΕΗ ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί η βλάβη στη Μαυροσουβάλα αλλά και σε όλα τα χωριά που δεν έχουν ρεύμα.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice