OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Λαμιέων: “Επιλύουμε ένα χρονίζον πρόβλημα με σεβασμό στον πιο πολύτιμο φυσικό μας πόρο, το νερό”

Επίσκεψη στο έργο της κατασκευής του νέου τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης σε αντικατάσταση παλαιού υφιστάμενου αγωγού του εξωτερικού υδραγωγείου, για τη μεταφορά νερού από τις πηγές «Κανάλια» του Πύργου Υπάτης, προς το κοινό φρεάτιο μερισμού για τους οικισμούς του Συνδέσμου Ύδρευσης που ανήκουν στο Δήμο Λαμιέων και στο Δήμο Μακρακώμης, πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, οι Δήμαρχοι Λαμιέων και Μακρακώμης με συνεργάτες τους.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος  Καραΐσκος με τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης από πηγές «ΚΑΝΑΛΙΑ»  Σωτήρη Κουτσοβέλη, τον Αντιδήμαρχο Κώστα Σταυρογιάννη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο  Κώστα Ξεφλούδα και στελέχη της ΔΕΥΑ Λαμίας, μαζί με τον Δήμαρχο Μακρακώμης Γιώργο Χαντζή και συνεργάτες του,  είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το έργο και να ενημερωθούν για την εξέλιξη του.

Το έργο ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2020, είναι προϋπολογισμού 2.250.000 ευρώ, και αφορά κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς νερού από σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς, ονομαστικής διαμέτρου Φ315, ονομαστικής πίεσης 16 και 25 ατμ. και συνολικού μήκους 10.900 μέτρων.

Η παροχή σχεδιασμού του νέου Αγωγού  για τη μεταφορά νερού από την υδροληψία προς το πρώτο φρεάτιο μερισμού, ανέρχεται σε 5.520 μ3/24ωρο.

Το έργο εκτελείται με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑ Λαμίας, μετά από προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΔΕΥΑΛ, Δήμου Μακρακώμης και του «Συνδέσμου Ύδρευσης ΟΤΑ Ν. Φθιώτιδας από πηγές «Κανάλια  Πύργου Υπάτης» και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους 2021.

Με την ολοκλήρωση του έργου ωφελείται το σύνολο των εξυπηρετούμενων κατοίκων από τις συγκεκριμένες πηγές νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, εκτιμώμενων κατά τη θερινή περίοδο σε περισσότερα από 8.000 άτομα.
Ειδικότερα θα βελτιωθεί η υδροδότηση των κατοίκων, καθώς θα αυξηθούν οι διαθέσιμοι υδρευτικοί πόροι, των  οικισμών Λουτρών Υπάτης, Λειανοκλαδίου (κάτω ζώνης), Πύργου, Συκά, Αμαλώτας, Βασιλικών, Καρυάς, Λαδικού, Ροδωνιάς, Ζηλευτού, Μαγούλας, Βαρκά του Δήμου Λαμιέων πληθυσμού 3.000 περίπου  κατοίκων  καθώς και οικισμών του Δήμου Μακρακώμης με κυριότερους τους δύο μεγαλύτερους, της Σπερχειάδας και της Μακρακώμης, πληθυσμού 5.000 κατοίκων.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε σχετικά:

«Σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή μας επιβάλλει να διαχειριζόμαστε τους φυσικούς μας πόρους με σύνεση και αειφορική στρατηγική,  προχωράμε στην κατασκευή του νέου αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Κανάλια του Πύργου Υπάτης σε οικισμούς του Δήμου μας. Πρόκειται για  ένα έργο που θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα έλλειψης και σωστής διαχείρισης του νερού των πηγών από τα Κανάλια του Πύργου Υπάτης.

Με την ολοκλήρωση του έργου, όλοι οι οικισμοί που αφορά,  3.000 περίπου κάτοικοι, θα έχουν επαρκές υγιεινό νερό,  που δεν θα βρίσκεται σε έλλειψη κάθε καλοκαίρι, και δεν θα διακόπτεται η παροχή του  από τις συχνές βλάβες.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί και με το έργο αυτό εκπληρώνουμε μία ανάγκη των κατοίκων του Δήμου μας, επιλύουμε ένα χρονίζον πρόβλημα και μάλιστα με σεβασμό στον πιο πολύτιμο φυσικό μας πόρο, το νερό, αφού πλέον δεν θα σπαταλιέται ούτε μία σταγόνα.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΕΔΩ

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Χαλανδρίου: Με διευρυμένες συνέργειες #σώζουμε_τρόφιμα

otavoice

Μαθήματα δημοκρατίας στα λύκεια της Καλαμαριάς μέσα από τη συνεργασία ΑΠΘ και Δήμου

otavoice

Τουριστική αναβάθμιση και ανάδειξη βιοποικιλότητας της λιμνοθάλασσας Αλυκής Αιγίου

otavoice

ΕΝΠΕ: Οι Περιφέρειες έτοιμες να συνδράμουν στην αντιπυρική περίοδο

otavoice

Σ.Π.Α.Π: O Βλ. Σιώμος συμμετείχε στη Συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Αμαρουσίου

otavoice

Δ.Ν.Πηλίου: Στο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών ο Μ. Μιτζικός

otavoice