OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Δ. Αχαΐας: “Να ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων στο Δήμο”

Τα αυξημένα κρούσματα στα σχολεία του Δήμου, η μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία με μέσα μαζικής μεταφοράς και ο μεγάλος αριθμός των εκπαιδευτικών που ζουν στην Πάτρα και πηγαινοέρχονται καθημερινά στα σχολεία του Δήμου όπου και υπηρετούν, οδήγησε το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά σε μια έκτακτη επιλογή.

Με επιστολή του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ζητάει να εξεταστεί η δυνατότητα αναστολής στη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μέχρις ότου τεθεί υπό έλεγχο η διασπορά του κορονοϊού.

Η επιστολή Μυλωνά προς Χαρδαλιά έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στα όρια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας εντοπίζονται συνεχώς ολοένα και περισσότερα θετικά κρούσματα covid-19. Ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης η κατάσταση εμφανίζεται κρίσιμη με τάξεις και σχολεία που έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων αλλά και με καταλήψεις σχολείων με αίτημα το κλείσιμό τους λόγω ανησυχίας μετάδοσης του κορονοϊού.

Θα πρέπει κύριε Υπουργέ να ληφθούν υπ’ όψιν δύο πρόσθετα δεδομένα:

  1. Ένας μεγάλος αριθμός μαθητών στο Δήμο μας μετακινούνται καθημερινά από και προς τα σχολεία τους ομαδικά και με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
  2. Ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών σε σχολεία του Δήμου μας κατοικούν στο γειτονικό Δήμο Πατρέων, που βρίσκεται ήδη σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης, και πηγαινοέρχονται καθημερινά στα σχολεία που υπηρετούν. Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους μετάδοσης του ιού.

Για όλους αυτούς τους λόγους, κύριε Υπουργέ, σας ζητώ να εξετάσετε τη δυνατότητα να ανασταλεί η λειτουργία στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο μας μέχρις ότου τεθεί υπό έλεγχο η μετάδοση της νόσου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice