OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Τζιούμης: «Υποδεχόμαστε το 2021 με αισιοδοξία και ελπίδα»

Ευχές για το νέο έτος έδωσε σήμερα το πρωί, πρώτη μέρα του 2021, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, στο παλαιό Δημαρχείο της πόλης.

Σε συνδυασμό με την κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο Δήμαρχος Τρίπολης αναφέρθηκε στο 2020, λέγοντας ότι “η χρονιά που πέρασε είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών, πλήγωσε πολλούς ανθρώπους, επηρέασε και τον Δήμο Τρίπολης, με λιγότερα, βέβαια προβλήματα σε σχέση με άλλες περιοχές”.
Ενώ, αντίθετα υποδέχτηκε τη νέα χρονιά, τονίζοντας ότι «υπάρχει η αισιοδοξία, χάρη στα επιτεύγματα της Επιστήμης, ώστε σε λίγους μήνες, η πανδημία να ανήκει πλέον στο παρελθόν και να πάρουμε ξανά τη ζωή στα χέρια μας». Ο κ. Τζιούμης παρακάλεσε όλους τους δημότες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.


Ειδική αναφορά έκανε επίσης στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 2021. «Η Τρίπολη θα γιορτάσει ιδιαίτερα και το δικαιούται, λόγω της τεράστιας συνεισφοράς που είχε στην Επανάσταση του 1821. Ως Δήμος Τρίπολης ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα με εκδηλώσεις και παρεμβάσεις, σε συνεργασία με την Εκκλησία και την Περιφέρεια, ενώ μας έχουν ήδη εγκριθεί τρεις προτάσεις από την Επιτροπή 2021.
Τέλος, ο Δήμαρχος, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την πλήρη ανακαίνιση του παλαιού Δημαρχείου.

Από την πλευρά του, ο ΠεριφερειάρχηςΠαναγιώτης Νίκας, είπε: «Αγαπώ διαχρονικά τον Δήμο Τρίπολης και αγαπώ κι αυτό το χώρο του παλαιού Δημαρχείου, διότι όταν εκλέχτηκα Περιφερειάρχης δεν είχα πού να πάω και τότε ο Δήμαρχος Παυλής μου παραχώρησε αυτό το χώρο. Δεν θα ξεχάσω την προσφορά αυτή του Δήμου Τρίπολης.
Να πάει στο καλό αυτή η 10ετία, άφησε πληγές και τραύματα, αλλά μας έκανε και πιο σοφούς.
Το 2021 είναι μια νέα χρονιά ελπίδας και αισιοδοξίας, πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, να είμαστε ενωμένοι και να συνεννοούμαστε.
Η Τρίπολη, η Αρκαδία, η Γορτυνία, τα μοναστήρια της Αρκαδίας έδωσαν πάρα πολλά στον Αγώνα του 1821. Θα συνεορτάσουμε τα 200 χρόνια με εκδηλώσεις ποιότητας.
Εύχομαι ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή να έχει μια καλή πορεία και η Περιφέρεια θα βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων.»

Εν συνεχεία, ευχές έδωσε και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κα. Γεωργία Παναγοπούλου, η οποία ευχαρίστησε όσους εργάζονται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο κι εξέφρασε την ελπίδα να απαλλαχθούμε γρήγορα, με τη συνδρομή της επιστήμης, από την πανδημία του covid 19.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, ο Υποδιοικητής της IV Μεραρχίας Πεζικού κ. Γιώργος Γερανιός και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Στέφανος Χατζόπουλος.

Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας βρήκε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο οποίος δέχθηκε ευχές για υγεία και κάθε καλό τη νέα χρονιά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Τρίπολης: «Η Τρίπολη που θυμίζει παραμύθι»

Δήμαρχος Τρίπολης: «Κανένας δημότης μας δεν έμεινε απροστάτευτος»

Τζιούμης: «Αναβαθμίζουμε τους αθλητικούς χώρους του Δήμου Τρίπολης»

  

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice