OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση του Δημάρχου Κορινθίων με τον Υπουργό Τουρισμού

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη είχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος την Παρασκευή. Στην συνάντησηκυρίαρχο ζήτημα ήταν η η Ιαματική Πηγή των Λουτρών Ωραίας Ελένης, η παραχώρηση χρήσης και εκμετάλευσηςτης στο Δήμο- η προστασία και η ανάδειξή της και προς τούτο το Δήμαρχο συνόδευε ο Εντεταλμένος για το ζήτημα δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος του Δήμου Κορινθίων στο Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών της χώρας, κ.Ανδρέας Ζώγκος.

Ο Υπουργός είχε μόνο ευχάριστα νέα να πει αφού η διαδικασία παραχώρησης είναι σε τελικό στάδιο. Υπενθυμίζεται πως η αναγνώριση της Πηγής ως «ιαματική» έγινε τον Ιούνιο του 2016(ΦΕΚ 1861Β/24-6-2016) ενώ το αίτημα της παραχώρησης εκκρεμεί τα τελευταία χρόνια παρ ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα έχει αποφανθεί από τον Νοέμβριο του 2017 σχετικά με την αναγκαιότητα.

 

Η παραχώρηση θα επιτρέψει στο Δήμο Κορινθίων να προχωρήσει στην ανάδειξη, την χρήση , την εκμετάλευση της Πηγής καθώς επίσης και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υδροληψίας, μεταφοράς, αποθήκευσης, προστασίας και βελτίωσης απόδοσης της πηγής.

Δοθείσης ευκαιρίας ο Δήμαρχος Κορινθίων έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης και άλλα μείζονα ζητήματα υποδομών για το δήμο Κορινθίων όπως είναι η δημιουργία Μαρίνας, η αναβάθμιση του Λιμένος Κορίνθου, η αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με την δημιουργία πολιτιστικών, θρησκευτικών και τουριστικών διαδρομών, ο καταδυτικός τουρισμός στις Κεγχριές και το Λέχαιο. «Τα θέματα αυτά αποτελούν για εμάς προτεραιότητα και εργαζόμαστε άοκνα στην κατεύθυνση υλοποίησης τους προς  όφελος του δήμου και των πολιτών του» δήλωσε ο Δήμαρχος με το πέρας της συνάντησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice