OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Σε δημόσια διαβούλευση το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Δήμου 3Β

Σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει τεθεί το επικαιροποιημένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΤΣΔΣΑ) του Δήμου (Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στέρεων Αποβλήτων του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (vvv.gov.gr)) προκειμένου όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να ενημερωθούν να μπορέσουν να το μελετήσουν και να καταθέσουν σχετικές παρατηρήσεις ή προτάσεις.

Η επικαιροποίηση του ΤΣΔΣΑ, το οποίο είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2015 μαζί με τον κανονισμό καθαριότητας της πόλης, είναι πλήρως προσαρμοσμένο με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων το οποίο ακολουθεί τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκδόθηκαν στις 14 Ιουνίου 2018 με στόχο την ενίσχυση της μείωσης των στερεών αποβλήτων και την εκτροπή από την ταφή.

Ο νέος Εθνικός Σχεδιασμός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των αστικών αποβλήτων, στη Διαλογή στην Πηγή ενώ τονίζει ιδιαίτερα το ρόλο των δήμων για τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία.

Τονίζουμε πως ήδη ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία πολλές από τις πρακτικές που περιγράφονται, όπως η ολοκληρωμένη Διαλογή στην Πηγή έξι ξεχωριστών ρευμάτων οικιακών απορριμμάτων, η επαναχρησιμοποίηση τους με την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υψηλών προδιαγραφών και η πλήρης εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας με τη διάθεση του τελικού προϊόντος στην αγορά, δημιουργώντας έσοδα για το Δήμο. Σημειώνουμε πως το 2020 οι πρακτικές που εφαρμόζονται στο Δήμο είχαν ως αποτέλεσμα να εκτραπεί από την ταφή ποσοστό άνω του 30% των αποβλήτων που συλλέχθηκαν στην πόλη.

Το επικαιροποιημένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης που θέσαμε σε Δημόσια Διαβούλευση περιγράφει αναλυτικά τον σχεδιασμό του Δήμου για τα επόμενα χρόνια στους τομείς της πρόληψης, της συλλογής, της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό ποσοστό εκτροπής από την ταφή και η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των υλικών.

Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να σταλούν (μέσω e-mail) έως και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 στο [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος 3Β: Δωρεάν τεστ κορονοϊού στο Κέντρο Υγείας Βάρης και στη Σχολή Ευελπίδων

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βραβεύει τους επιτυχόντες μαθητές

Δήμος 3Β: Έρχεται το Μυστικό του Αη Βασίλη την Παραμονή Πρωτοχρονιάς!

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice