OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Π.Ε. Μεσσηνίας: Αποχιονισμός στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο του αποχιονισμού στην περιοχή του Ταϋγέτου αυτή την περίοδο και τυχόν προβλήματα αντιμετωπίζονται, μέσω εργολαβίας που παρακολουθεί τον παλαιό εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, αλλά και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Οι όποιες παρεμβάσεις που απαιτούνται, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, προγραμματίζονται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και την Πολιτική Προστασία.

Οσον αφορά την πρόσφατη κατάπτωση στον δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, στον Ταΰγετο, αυτή αφορούσε λεπτόκοκκο χωμάτινο κυρίως υλικό, το οποίο προσωρινά απομακρύνθηκε εν μέρει, ενώ σημάνθηκε η περιοχή για αποφυγή ατυχημάτων και παράλληλα παρακολουθείται η εξέλιξη του φαινομένου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ολοκληρώνεται επίσης -μέσα στον ερχόμενο Φεβρουάριο- και η μελέτη για την αντιμετώπιση της κατολίσθησης στο 24ο χιλιόμετρο του ίδιου δρόμου, ώστε άμεσα να δημοπρατηθεί το έργο αποκατάστασης, από την εν λόγω χιλιομετρική θέση μέχρι τα όρια των νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας, που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) με προϋπολογισμό 1.850.000 ευρώ και το οποίο θα επιλύσει το χρονίζον πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση. Μετά την τοποθέτηση κλισιομέτρων και τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί, θα αξιολογηθεί από τη μελέτη η συγκεκριμένη θέση, ώστε να προταθεί η βέλτιστη τεχνική λύση.

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς, εξ άλλου, εξελίσσεται η εργολαβία των 3.000.000 ευρώ για τη συντήρηση και ασφάλεια του δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης, έργο που χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ. Συγκεκριμένα, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση πλέγματος σε πέντε από τα δέκα στρέμματα που προβλέπει η μελέτη, ενώ έχει γίνει και η προετοιμασία για τις υπόλοιπες θέσεις τοποθέτησης.

Προβλέπεται, τέλος, να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και μόρφωσης των τάφρων, κι ακόμα κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση κατά θέσεις με αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, καθώς επίσης και εργασίες σήμανσης και ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice