OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Ο Γ. Πατούλης στις εκδηλώσεις τιμής για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος

Στην εκδήλωση τιμής για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η φετινή εκδήλωση περιορίστηκε στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στο Θησείο, ενώ ο Ραβίνος Αθηνών κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν ανέπεμψε επιμνημόσυνη δέηση.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αλβέρτος Ταραμπουλούς, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ολιγόλεπτη συνάντηση της κυρίας Σακελλαροπούλου με τον κ. Ισαάκ Μιζάν, έναν από τους τελευταίους επιζώντες ομήρους των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Γ. Πατούλης δήλωσε: «Η Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος είναι ένας διαρκής συναγερμός για το πού μπορεί να οδηγηθεί η ανθρωπότητα όταν εκλείπουν οι θεμελιώδεις ηθικές αξίες του δυτικού κόσμου. Έχουμε το χρέος να δώσουμε με όλη μας τη δύναμη την καθημερινή πάλη απέναντι στο σκοτάδι, αλλά και την υπόσχεση ότι δεν θα αφήσουμε ποτέ να επικρατήσει ξανά μια τέτοια κτηνωδία. Η νίκη της ανθρωπότητας απέναντι σε κάθε μορφής αυταρχισμό, απέναντι σε κάθε ιδεολογία που επιχειρεί την εκμηδένιση της ανθρώπινης ύπαρξης, ξεκινά πρώτα από μέσα μας. Ξεκινά από την ατομική μας ευθύνη, από τη συνειδητοποίηση ότι ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί πρέπει να δίνουμε τη συνεχή μάχη απέναντι στο κακό. Η θυσία των εκατομμυρίων Εβραίων θα μας θυμίζει πάντα αυτό το καθήκον».

Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο  Α’ Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος δρ. Μάνος Αλχανάτης.

Το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης Αττικής θα απευθύνει χαιρετισμό στην κεντρική διαδικτυακή εκδήλωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών υπό τον τίτλο «Νότες φρίκης», η οποία πραγματεύεται την απάνθρωπη τακτική των ναζί να οδηγούν στο θάνατο τους κρατούμενους των στρατοπέδων συγκέντρωσης υπό τους ήχους μουσικής.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στις 19.00 και θα είναι ελεύθερα προσβάσιμη για θέαση, στη διεύθυνση www.athjcom.gr/imera-mnimis

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης: Ο Μπέος δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ- Τι είπε για Πατούλη

otavoice

Ο λαός πρέπει να έχει περισσότερους δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους στο πλευρό του

otavoice

Δ. Πτωχός: «Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, το έχουμε κάνει στο παρελθόν και έχουμε μια καταπληκτική ομάδα»

otavoice

Δήμαρχος Ανατ. Σάμου: “Είναι δέσμευση ζωής, ο βιολογικός θα λειτουργήσει, τα ψέματα τελείωσαν”

otavoice

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2 ο Run Πύργος- Κατάκολο

otavoice

Τζιτζικώστας σε Δυτική Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά: “Χτίσαμε μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης”

otavoice