Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στη Σαλαμίνα – Δράση του Δήμου για την υποβοήθηση της ορθής διαδικασίας

Η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού για τον COVID-19 ξεκίνησε σε όλη τη χώρα. Ανάμεσά τους και η Σαλαμίνα όπου οι εμβολιασμοί ξεκινούν την Πέμπτη (28/1).

Το εγκεκριμένο για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του εμβόλιο από τους αρμόδιους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το EMA και τον FDA, είναι προαιρετικό μεν, αλλά απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας δε, σύμφωνα με την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, στο 1ο και στο 2ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, θα λειτουργήσουν οκτώ εμβολιαστικά κέντρα για τον COVID-19, τρία πρωί και τρία απόγευμα στο 1ο Κέντρο Υγείας και ένα πρωί και ένα απόγευμα στο 2ο Κέντρο Υγείας (πρώην Ι.Κ.Α.), προκειμένου να εμβολιαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα το σύνολο από τους επιθυμούντες κατοίκους του νησιού.

Ο εμβολιασμός, δωρεάν για όλους, ξεκινά για τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή υγείας, τις ευπαθείς ομάδες, για όσους βρίσκονται σε κλειστές δομές / δομές φροντίδας και όσους υπηρετούν σε σημαντικές υπηρεσίες του κράτους.

Ο Δήμος Σαλαμίνας, αναλαμβάνει δράση με στόχο την υποβοήθηση της ορθής διαδικασίας του μέσω της συνεχούς ενημέρωσης και των διαδικασιών.

Σημειώνεται ότι τα ραντεβού θα κλείνονται από τους ίδιους τους επιθυμούντες είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr, είτε στο Κ.Ε.Π., είτε από το φαρμακείο τους. Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής τους Ταυτότητας και να γνωρίζουν τον Α.Μ.Κ.Α. τους.

 
Σχολιάστε