OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από τη νεροποντή στους Δήμους του Έβρου

Ημέρα καταγραφής και αποτίμησης η σημερινή για τους δήμους του νομού Έβρου, που υπέστησαν σημαντικές ζημίες από τη χθεσινή νεροποντή. Αυξητική τάση παρουσιάζει η στάθμη των υδάτων του Ερυθροποτάμου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μεταξάδων και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Διδυμοτείχου, Πασχάλη Αδαμάκη.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση. Το ύψος του νερού στον Ερυθροπόταμο συνεχίζει ν’ αυξάνεται, οι καλλιέργειες σε όλη την κοιλάδα του ποταμού είναι πλημμυρισμένες και όλες οι αντλίες μας δουλεύουν και βγάζουν τα νερά προς το ποτάμι. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ποσότητες νερού θα συνεχίσουν να κατεβαίνουν, ούτε καν στην επόμενη ώρα, δεν έχουμε εικόνα», σημειώνει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ ο κ. Αδαμάκης.

Η πρωτοφανής, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ποσότητα νερού που έπληξε χθες όλο το νομό Έβρου, κράτησε κλειστούς μέχρι σήμερα τους δύο κόμβους στη βόρεια και νότια είσοδο της Ορεστιάδας, ενώ προκάλεσε προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Το νερό της έντονης βροχόπτωσης εισέβαλε σε αρκετές κατοικίες, κυρίως στην περιοχή της Σαγήνης, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η εκκένωσή τους. Ζημίες σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη υπέστησαν μηχανήματα, οχήματα και αγροτικός εξοπλισμός. Σε μεγάλο βαθμό έχουν πληγεί και οι αγροτικές καλλιέργειες, ενώ αποκαταστάθηκε στη διάρκεια της νύχτας το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην υδροδότηση του Νεοχωρίου. Ταυτόχρονα με την καταγραφή των ζημιών, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη, το βλέμμα είναι στραμμένο στην επικείμενη υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαήλοβγκραν, με τον κ. Μαυρίδη να εκτιμά ότι εντός των επόμενων δύο 24ωρων θα δούμε τι ποσότητα και με ποια ένταση θα φτάσει το νερό σε Άρδα και Έβρο.

Στον οικισμό της Πολιάς, όπου εκκενώθηκαν κατοικίες, τα νερά έχουν υποχωρήσει αλλά μένει η καταγραφή των ζημιών και η αξιολόγηση κατά πόσο μπορούν να επιστρέψουν οι κάτοικοι. «Δεν θα κινδυνέψει κανείς. Ότι βοήθεια χρειάζονται θα την προσφέρουμε», διαβεβαιώνει ο κ. Αδαμάκης. Σε ό,τι αφορά στο οδικό δίκτυο, από τα νερά που κατεβαίνουν, παραμένει κλειστός ο δρόμος από Διδυμότειχο προς Μεταξάδες, στο ύψος του Ελληνοχωρίου, ενώ έχει κοπεί και το οδικό δίκτυο στη γέφυρα της Αβδέλλας με το χωριό Πολιά, λόγω ολοσχερούς καταστροφής του οδοστρώματος.

Στην καταγραφή των ζημιών στις οικίες των περιοχών που επλήγησαν από τις χθεσινές πλημμύρες προχωρά και ο δήμος Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να δοθούν στη συνέχεια οι σχετικές αποζημιώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Τζιτζικώστας: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

otavoice