Κόκκινος: “Σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικο φορτίο να επανεξεταστεί η απόφαση επαναλειτουργίας των σχολείων”

Με αφορμή την επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών ο Επικεφαλής του Συνδυασμού» ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου- Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε., Χαράλαμπος Κόκκινος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με αφορμή την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και τις επιφυλάξεις που έχουν εκφράσει δήμαρχοι (π.χ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης), την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου και τα ζητήματα που υπάρχουν με πολυπληθή τμήματα ανά τάξη και κτιριακές υποδομές  καλούμε την πολιτεία:

Να επανεξετάσει  την απόφαση της -και αν χρειαστεί να αναβάλλει-    την επαναλειτουργία  της δια ζώσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  στις  σχολικές  μονάδες  σε περιοχές της χώρας μας  με βαρύ επιδημιολογικο φορτίο covid/19.Τέτοια περίπτωση αποτελεί και η Κάλυμνοs  όπου το Δημοτικό Συμβούλιο  ζήτησε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία του νησιού λόγω των  πολλών κρουσμάτων covid/19 που καταγράφονται στον πληθυσμο.

Όλοι επιθυμούμε να λειτουργήσει η εκπαίδευση  και να επιστρέψει η κανονικότητα, όμως επισημαίνουμε και τα εξής :

–  βρίσκεται «προ των πυλών » το 3ο κύμα της πανδημίας (όπως μας αναφέρουν τα ΜΜΕ).

-Εντός των  ημερών η θερμοκρασία θα μειωθεί αρκετά και οι καιρικές συνθήκες δεν θα ευνοούν ανα 20λεπτο τον αερισμό επι 5λεπτο των αιθουσών όπως υποδεικνύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα…

-υπάρχουν αρκετά πολυπληθή τμήματα (επομένως συνωστισμός…).

-δεν υπάρχει σε  όλες τις σχολικές μονάδες ικανοποιητικός αριθμός καθαριστριών.

– Δεν έχει εκτιμηθεί και καταμετρηθεί σε όλο το εύρος της η κατάσταση του covid/19  στον πληθυσμό μας αμέσως μετά τις πρόσφατες εορτές.

-Δεν έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού μας και κατ επέκταση των εμπλεκομένων με την εκπαιδευτική διαδικασία και των συγγενικών τους προσώπων….

Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και πρέπει να μείνουμε ασφαλείς….. Θα είναι τραγικό να επεκταθεί η πανδημία , να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας, τα νησιά μας να βρεθούν σε χειρότερο επιδημιολογικο κλοιό  και….. να σταματήσει πάλι   η λειτουργία των σχολικών μονάδων
σε λίγες ημέρες!»
Σχολιάστε