Κόκκινος: “Νέο φιάσκο της Περιφερειακής Αρχής με τα προβληματικά rapid tests στους Λειψούς”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής του Συνδυασμού» ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ » Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου /Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε. Χαράλαμπος Κόκκινος στην οποία αναφέρει αναλυτικά:

» Μετά την  Πάτμο… στους Λειψούς  το νέο φιάσκο  της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου με τα προβληματικά rapid tests που απέστειλε…»
Το νέο» φιάσκο » της Περιφερειακής Αρχής Ν.Αιγαίου του κ.Χατζημαρκου διαδραματίστηκε στους Λειψους….
Μετα την περιβόητη «κούτα» με  τα μη λειτουργικά  tests που απέστειλε στο  Κέντρο Υγείας   Πάτμου και ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) της περιοχής μας, η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου -των  «πολυφωτογραφημενων αυτοδιοικητικών μοντέλων»   – απέστειλε  προβληματικά rapid  tests  στους Λειψούς!!!
Από τα εικοσιδύο (22) rapid   tests , τα δέκα(10)  δηλ. περίπου τα μισά εμφάνιζαν θετικά  στον covid/19 τα άτομα που ελέχθηκαν… Σε μοριακό έλεγχο που ακολούθησε στο Νοσοκομείο της Λέρου -ευτυχώς – και τα δέκα (10) βρέθηκαν αρνητικοί στον covid/19  «λυτρώνοντας» τους ίδιους και τους αγωνιούντες κατοίκους των Λειψών!!!!
Όλα αυτά  τα τραγελαφικά και θλιβερά γεγονότα έχουν εξήγηση αλλά  γεννούν και  πολλά ερωτηματικά…
Τα στελέχη της  Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου και ο κ. Περιφερειάρχης -πριν φωτογραφηθούν με τις «κούτες» που παραδίδουν (μετα από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,  αλλά με ευθύνη επιλογής της εταιρείας ουσιαστικά   δικιά τους…) θα έπρεπε:
-Να συνεργαστούν με κάποιους που γνωρίζουν , πριν παραγγείλουν, παραλάβουν και  αποστείλουν το υλικό…διότι είναι αυτοδιοίκητικα  στελέχη αλλά δεν «κατέχουν » την ιατρική επιστήμη και δεν ανήκουν στην κατηγορία των «ειδικών επιστημόνων «!
-Να μην είναι σε αντιπαράθεση με ιατρικούς συλλόγους των νησιών μας ούτε με τους  λειτουργούς του Ε.Σ.Υ. ….αλλά να τους συμβουλεύονται!
-Να μην ακολουθούν τα στελέχη  του ΕΟΔΥ για να φωτογραφίζονται μαζί τους  …αλλά θα ήταν  ίσως χρησιμότερο και» σοφότερο» να αξιοποιούσαν  τα rapid   tests  που επέλεξε και πραγματοποιεί  ο Ε.Ο.Δ.Υ.
-Να δημιουργούσαν όργανο διαχείρισης του κορονωιου στην περιοχή μας με τη συμμετοχή εκπροσώπων  που τον αντιμετωπίζουν και τον μάχονται καθημερινά δηλ.  το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Τα ερωτηματικά που γεννιούνται έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία των   rapid tests  της εταιρείας  και….την  επιλογή  της   Περιφερειακής Αρχής…
Σιωπήσε  για αυτό το θέμα ο κ.Χατζημαρκος και η πολιτική παρέα….ούτε έστειλαν  «χορηγουμένη » στο facebook….
Για τα» ελλαττωματικά» rapid tests  θα ζητήσουν εξηγήσεις και ότι άλλο είναι απαιτούμενο να γίνει από την εταιρεία που επέλεξαν  ; Θα μας ενημερώσει η ηγεσία της Π.Ν.Α. ή….  θα επιλέξει  να  μας υβρίζει και να μας ειρωνευτεί κατά την προσφιλή της τακτική….;
Είναι πλέον απόλυτα λογικό και φυσικό να αναρωτιούνται  οι νησιώτες για τις εμμονές και τις επιλογές της Περιφερειακής Αρχής του Νοτίου Αιγαίου …και κατά    πόσο  αξιόπιστα ήταν τα rapid tests   που έστειλε η ηγεσία της Π. Ν.Α. και πραγματοποιήθηκαν στα νησιά μας…
ΥΓ: Ο Δήμος Λειψών θα πραγματοποιήσει καινούρια rapid tests επιλέγοντας όμως από εδώ και στο εξής  άλλη εταιρεία από αυτήν που επέλεξε και έστειλε  η ηγεσία της Π.Ν.Α.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
επικεφαλής του Συνδυασμού» ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «
Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου /Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.Σχολιάστε