Κρούσματα στην Σαντορίνη- Τι λένε τα στοιχεία του ΓΝ Θήρας

Απαντήσεις στην παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί στο δημόσιο διάλογο για επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση στο νησί της Σαντορίνης, δίνει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας με ανακοίνωση της, τονίζοντας ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και δημοσιεύει στοιχεία που αποδεικνύουν τα όσα αναφέρει.

Μόνο 7 περιστατικά έχουν νοσηλευτεί στο ΓΝΘ εκ των οποίων τα δυο εξήλθαν απόλυτα υγιείς και στα 564 τεστ που διενεργήθηκαν από την αρχή του έτους, εντοπίστηκαν μόνο 13 θετικά κρούσματα τα οποία αντιμετωπίζονται βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από την έναρξη της πανδημίας, έχουν διενεργηθεί στο ΓΝΘ πάνω από 2.000 τεστ και βρέθηκαν μόνο 56 θετικά που αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς. Παράλληλα μας ενημερώνει πως ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού βάση του εθνικού σχεδιασμού.

Η εκτίμηση είναι πως οποιαδήποτε αναφορά για αυξημένη επιδημιολογική εικόνα είναι ανυπόστατη, κακόβουλη και δημιουργεί πρόβλημα σε μια περιοχή που αποτελεί βαριά τουριστική βιομηχανία της χώρας.
Σχολιάστε