OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Γιασημάκης: “Άψογη προετοιμασία σε συνεργασία με την Περιφέρεια για την κακοκαιρία”

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης φιλοξενήθηκε στον 96,5 FM και μίλησε για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “Λέανδρος”, το τρίτο κύμα που αναμένεται να πλήξει τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (18/1) τις ορεινές περιοχές του Δήμου Ωρωπού και έκανε την εκτίμηση πως τα Δημοτικά Σχολεία, Ειδικό Δημοτικό, Νηπιαγωγεία και Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα είναι κλειστά και την Τρίτη 19/1 (θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού), ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη στη Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας Αττικής στο Καπανδρίτι.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για την αμέριστη συμπαράσταση και την ετοιμότητα των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Ωρωπού:

«Είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις όμως δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Υπήρξε άψογη προετοιμασία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κόκκαλη και ήμασταν έτοιμοι. Όλος ο μηχανισμός του Δήμου ήταν στους δρόμους, υπήρξε αλάτι που είχε μοιραστεί και στους κατοίκους. Υπήρχαν περιοχές με 5 πόντους και άλλες με 20 πόντους χιόνι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιονοπτώσεις στην Ιπποκράτειο πολιτεία, στις Αφίδνες και στα ορεινά του Δήμου. Η πρόγνωση είναι πως το απόγευμα θα ενταθούν τα φαινόμενα και θα υπάρξουν πιο ισχυρές χιονοπτώσεις.
Τα σχολεία δεν άνοιξαν σήμερα με απόφαση δική μου και της Περιφέρειας Αττικής και μάλλον δεν θα ανοίξουν ούτε αύριο. Περιμένουμε τώρα τον κ. Πατούλη και τον κ. Κόκκαλη για να προετοιμαστούμε για το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας.

Ο κόσμος θα πρέπει να περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις του και αν είναι απαραίτητο να το κάνει με πολύ μεγάλη προσοχή. Ήδη το Σάββατο είχαμε δυστύχημα και ατυχήματα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου. Οι δρόμοι είναι όλοι ανοιχτοί και δεν υπάρχει πρόβλημα στη μετακίνηση».

Ο Δήμος Ωρωπού καλεί τους πολίτες να λαμβάνουν υπεύθυνη και έγκαιρη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Σχετικά Άρθρα

Κοζάνη: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων την Κυριακή για δοκιμές φόρτισης

otavoice

O Δημήτρης Δεληγιάννης επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων

otavoice

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice