Δήμος Σιντικής: Οδοιπορικό του OTAVOICE στην Δ.Ε. Κερκίνης

Του ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΡΔΙΚΙΔΗ

Είναι οι αναμνήσεις, είναι η αγάπη του κόσμου, είναι οι όμορφες στιγμές που περάσαμε όταν μου παρέδιδαν τα καπνά και τα στάρια, είναι το πανέμορφο Μπέλες και τα Κρούσια, είναι η Λίμνη Κερκίνη, είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδος τα Άνω Πορόια…

Όλα αυτά μας έκαναν να αποφασίσουμε λόγω covid 19 να περιπλανηθούμε λίγο τις ημέρες των εορτών στην ομορφότερη πλευρά του Δήμου Σιντικής το «Στενό»!

Διαπιστώσαμε μια διαφορετική πνοή και ελπίδα για το ότι κάτι κινείται, ακούσαμε θερμά λόγια για την Δημοτική αρχή του Φώτη Δομουχτσίδη και ιδιαίτερα για τον αντιδήμαρχο κ.Στάθη Ζαπρίδη για το ενδιαφέρον του και την συνεχή δράση του που κλείνει όλα τα προβλήματα, πραγματοποιώντας έργα ακόμη και σε χωριά που δεν πήρε ούτε μια ψήφο!

Το μέγιστο όλων πρόβλημα στην περιοχή παραμένει το λιμανάκι της Κερκίνης για το οποίο προεκλογικά ακούστηκαν αρκετές υποσχέσεις αλλά από τις υποσχέσεις κανείς δεν χάνει μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες για το πως πρέπει να ψηφίζουν.

Στον χώρο είχε επενδύσει ένας επιχειρηματίας περί τις 300.000 ευρώ και γέμιζε με κόσμο για φαγητό και περιήγηση δίπλα και μέσα στην λίμνη αλλά η κτηματική ανακάλυψε ότι μπορεί να σηκώσει η λίμνη 2,5 μέτρα κύμα να πνίξει τους επισκέπτες με αποτέλεσμα να κατεδαφιστεί και να ερημώσει ο τόπος.

Μιλήσαμε με αρκετό κόσμο μεταξύ των οποίων τον κ.Κωσταντινίδη που κάνει περιηγήσεις τους επισκέπτες μέσα στην λίμνη και την κ.Γράβου πρώην πρόεδρο του χωριού Κερκίνη και μας είπαν:

Ο κ.Κωσταντινίδης μας είπε και δυο λόγια για την Λίμνη και το λιμανάκι που μαζί με τα Άνω και Κάτω Πορόια, τα Πλατανάκια, το Ρουπελ , το Ιστίμπεη, και το Αγκιστρο είναι ένας απερίγραπτα φανταστικός τουριστικός προορισμός.

Μιλήσαμε με τον δήμαρχο Σιντικής κ.Φωτη Δομουχτσίδη για το έργο του αντιδημάρχου του, ο οποίος προφανώς προσέχει με το ίδιο ενδιαφέρον όλους τους αντιδημάρχους του και μας είπε: κ.Περδικίδη όλοι τα ίδια έχουν…. και δουλεύουν, αλλά ο Στάθης τα πλασάρει καλά.

Όσο για τον κ.Ζαπρίδη και τα έργα του στα γήπεδα στις διανοίξεις καναλιών, στους παιδικούς σταθμούς και τις παιδικές χαρές, στις πλατείες με τα πλακόστρωτα, στις οδικές διακλαδώσεις, σημάνσεις και διαπλάτυνσης αγροτικών οδών οι εικόνες μιλούν μόνες τους.
Σχολιάστε