Δήμος Σαρωνικού: Χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο σύμφωνα με τα rapid test

Αρνητικά ήταν και τα 601 τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapidcovid-19 test) που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 24 Ιανουαρίου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον παράδρομο της Λεωφόρου Καραμανλή στην Ανάβυσσο.

Τα τεστ διενεργήθηκαν με τη μέθοδο drive – through, από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ δωρεάν, χωρίς ραντεβού, γρήγορα και με ασφάλεια, σε όσους πολίτες προσήλθαν επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο ή πατίνι (όχι σε πεζούς), με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και τη δήλωση του ΑΜΚΑ και του κινητού τους τηλεφώνου για τη λήψη των αποτελεσμάτων.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου δήλωσε «Με μεγάλη συμμετοχή έγιναν τα drive- through τεστ για τον κορονοϊό στον δήμο μας, τα αποτελέσματα των οποίων μας χαροποιούν ιδιαίτερα καθώς είναι ενδεικτικά του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή και παράλληλα της σημαντικής συμβολής του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, που λειτουργεί εδώ και πολλούς μήνες ως Κέντρο Αναφοράς για τον κορονοϊό, στην προσπάθεια για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19. Ευχαριστούμε θερμά τον ΕΟΔΥ για την ανταπόκρισή του στο αίτημα του δήμου για τη διενέργεια των τεστ και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη για τον συντονισμό της δράσης.

Επιπλέον εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Πολιτική Προστασία του δήμου μαςκαι στο 1ο Σύστημα ΝαυτοπροσκόπωνΣαρωνικού για τη συνδρομή τους στην ομαλή και χωρίς προβλήματα διεξαγωγή της όλης διαδικασίας. Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι το συντομότερο δυνατόν να πραγματοποιηθούν νέαdrive–throughrapidtestsστη Λεωφόρο Καλυβίων για όσους πολίτες δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στη δράση της Κυριακής. Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των τεστ ήταν καλά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυθούμε και να χαλαρώσουμε αλλά να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τα μέτρα της πολιτείας ώστε να διασφαλίσουμε τη μικρότερη δυνατή διασπορά του ιού».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε