Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Τηλεδιάσκεψη για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, συνεχίζοντας τις ενέργειες του για τη βέλτιστη λειτουργία και τη θωράκιση των σχολείων κατά την περίοδο της πανδημίας, συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη σήμερα στην οποία συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Βασιλική Καραβία, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κατερίνα Καρύδη και οι Διευθυντές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης.

Θέμα της συζήτησης ήταν ο συντονισμός μεταξύ των Υπηρεσιών του Δήμου με τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους, καθώς και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Ε.Ο.Δ.Υ.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη για τη διενέργεια rapid tests ανίχνευσης του κορωνοϊού στις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, καθώς και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής νέων αιθουσών για το πρόγραμμα προσχολικής αγωγής.

Επίσης, ενημέρωσε για τη διενέργεια rapid tests σε όλο το προσωπικό του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Παιδικοί Σταθμοί), όλων των ειδικοτήτων.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη για τη λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και διενέργεια rapid tests για τις καθαρίστριες Γυμνασίων και Λυκείων.

Όλοι οι συμμετέχοντες διευθυντές εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους2 για τη συνεργασία με τον Δήμο και τη Σχολική Επιτροπή.

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Είμαστε σε ετοιμότητα και ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και ως προς την διευθέτηση λειτουργικών θεμάτων στις σχολικές δομές της πόλης. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων και με τη συνεργασία Δήμου, εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων θα ξεπεράσουμε όλες τις προκλήσεις που έχουν εμφανιστεί αυτή την περίοδο προς όφελος των παιδιών της πόλης μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε