OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Κατερίνης: Επιχείρηση καθαρισμού στη νότια γέφυρα του Σιδηροδρομικού Σταθμού

Στις συστηματικές πρωτοβουλίες, που με εντολή του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, από κοινού αναλαμβάνουν οι Αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας αντίστοιχα, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία, εντάσσονται οι τακτικές επιχειρήσεις καθαρισμού και ευπρεπισμούδημόσιων – κοινόχρηστων χώρων.

Για μία ακόμη φορά, στο χώρο κάτω από τη νότια γέφυρα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, που είχε μετατραπεί σε τοποθεσία παράνομης απόθεσης, ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων και μπαζών,με την επίβλεψη των Αντιδημάρχων Καθαριότητας Γιώργου Κυριακίδη & Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη, έγινε γενικός καθαρισμός, ενώ συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν μεγάλες ποσότητες από μπάζα, ογκώδη αντικείμενα, απορρίμματα, αδρανή υλικά.

Στα απορρίμματα βρέθηκαν πεταμένα και ενυπόγραφα έγγραφα δημοτών, για τα οποία ενημερώθηκε η δημοτική αστυνομία, η οποία θα κινήσει τη νόμιμη διαδικασία και  θα επιβάλλει στους παραβάτες, τα προβλεπόμενα αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις.

«Βασική προϋπόθεση για να δούμε μια πόλη καλύτερη,επικουρικά προς τις δράσεις του Δήμου είναι να κινητοποιηθούν οι κάτοικοι και να γίνει πράξη η φροντίδα της γειτονιάς από τους ίδιους τους κατοίκους της. Ανάλογες επιχειρήσεις καθαρισμού και ευπρεπισμού σε όλο το Δήμο Κατερίνης θα συνεχιστούν και στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι δημότες να μη ρυπαίνουν και να συνδράμουν για την προστασία του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος» επισημαίνει σε δήλωσή του ο κος Κυριακίδης.

Από την πλευρά του,ο κος Συμεωνίδης υπενθύμισε ότι στον προγραμματισμό του Δήμου είναι νατοποθετηθούν στις περιοχές αυτέςσύγχρονα συστήματα ελέγχου, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι επιχειρήσουν εκ νέου να τιςεπιβαρύνουν. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι συγκεκριμένες δράσεις γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη μεταμόρφωση  δημόσιων χώρων από εστία ρύπανσης σε ζωτικούς και οικείους χώρους, που θα χαίρονται όλοι οι δημότες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοινή επιστολή Τζιτζικώστα – Κουκοδήμου για χρηματοδότηση Πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης

Νταντάμης: «Πολλά έργα και δράσεις στον Δ.Κατερίνης παρά την δύσκολη περίοδο»

Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σχεδιάζει ο Δήμος Κατερίνης

 

Σχετικά Άρθρα

Δ. Μαλεβιζίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες της πλατείας στην Αγία Μαρίνα

otavoice

Ξεκινούν τα Αθλητικά Προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου (Βίντεο)

otavoice

Επίσκεψη του Δημάρχου Αιγιαλείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου

otavoice

Δ. Σιντικής: Έργο πνοής για το Σιδηρόκαστρο η Αναβάθμιση – Επέκταση του Διυλιστηρίου Σιδηροκάστρου

otavoice

Συναυλία με τον Μιχάλη Δημητριάδη & την Ειρήνη Ραφαήλ στη Νέα Ιωνία

otavoice

Π. Φάληρο: Παρουσίαση βιβλίου «Τα ελληνοτουρκικά & οι Κωνσταντινουπολίτες εθελοντές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

otavoice