Δήμο Ηρακλείου: Δωρεάν «ηλεκτροκίνητη» μετακίνηση για τους πολίτες

Όχι μόνο δωρεάν αλλά και με ηλεκτροκίνητα mini bus θα μετακινούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα οι πολίτες από τα νότια προάστια του Ηρακλείου, καθώς ο δήμος διευρύνοντας τις γραμμές που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ, στη νέα γραμμή που ξεκινάει, βάζει σε λειτουργία τα δύο ηλεκτροκίνητα mini bus που διαθέτει.

Καθοριστικής σημασίας χαρακτήρισε την επιλογή αυτή ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αναστασάκης, που εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ, ότι τα δύο ηλεκτροκίνητα mini bus, θα διατεθούν για τη δωρεάν μετακίνηση προς το κέντρο της πόλης, πολιτών και επισκεπτών από τα νότια προάστια, ενώ η χρήση τους στην πράξη θα καταδείξει κατά πόσο η ηλεκτροκίνητη μετακίνηση που περιορίζει την επιβάρυνση στο περιβάλλον, μπορεί να γίνει μια καθολική πολιτική για το δήμο.

«Ξεκινάμε με τα δύο ηλεκτροκίνητα mini bus και η πρόθεσή μας είναι εφόσον αποδειχθεί ότι αυτά έχουν αποτελεσματικότητα, να διευρύνουμε τον αριθμό και να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε όλα τα συμβατικά που κυκλοφορούν, με ηλεκτροκίνητα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί τριπλός στόχος. Από τη μια δωρεάν μετακίνηση για τους πολίτες, αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στους δρόμους εντός των τειχών της πόλης, αλλά και προστασία του περιβάλλοντος» εξήγησε ο κ. Αναστασάκης.

Μετά τις δύο υπάρχουσες γραμμές των mini bus που ξεκινούν η μία από τη Νέα Αλικαρνασσό και η άλλη από το Παγκρήτιο Στάδιο, και μια τρίτη γραμμή είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη λειτουργία της.

« Οι δύο πρώτες γραμμές εξυπηρετούσαν πριν από την καραντίνα περισσότερους από 40 χιλιάδες δημότες μηνιαίως. Με αυτό ως δεδομένο, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την παροχή προς τους δημότες μας και στα νότια προάστια, με ένα δρομολόγιο που θα ξεκινάει από τη Λεωφόρο Κνωσού στο ύψος του ΕΚΑΒ. Το δρομολόγιο θα επαναλαμβάνεται κάθε 15 λεπτά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ τις εργάσιμες ημέρες, ενώ το Σάββατο όπως και στις άλλες περιοχές, θα εξυπηρετεί όσους κινούνται προς το κέντρο, μέχρι τις 5 το απόγευμα ανά μισή ώρα» δήλωσε ο κ. Αναστασάκης ο οποίος σημείωσε ότι θα παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης των αυτοκινήτων, στον ανισόπεδο κόμβο της Κνωσού, προκειμένου οι δημότες από περιοχές όπως η Φορτέτσα, οι Μεσαμπελιές και ο Αη Γιάννης, να αφήνουν χωρίς προβλήματα τα οχήματά τους και να πηγαίνουν στο κέντρο με το μίνι μπας δωρεάν.
Σχολιάστε