OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αμπατζόγλου: «O λαϊκισμός με άγνοια και εξυπηρέτηση κομματικής γραμμής δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» Γιώργου Καραμέρου στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Γ. Καραμέρος για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων και στην προκειμένη περίπτωση επικίνδυνος. Η ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου προσβάλλει το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.Σκοπός του είναι να δημιουργήσει ανησυχία στην κοινωνία σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την μάχη κατά της πανδημίας.

Ο κ. Καραμέρος αναφέρεται ψευδώςστους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου για τους εμβολιασμούςως ανεπαρκείςχώρους όπου περίπου θα“ κινδυνέψουν” οι συμπολίτες μας και γι αυτό το λόγο ο Δήμος θα πρέπει να “παρέμβει”.

Απάντηση:

Οι χώροι των εμβολιασμών πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές που έχουν οριστεί βάσει πρωτοκόλλων από το Υπουργείο Υγείας και εποπτεύονται για το Μαρούσι από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής. Είναι προφανές, πως το Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου έχει επιλεγεί γιατί πληροί στην ολότητά του αυτές τις προδιαγραφές (επιστημονικό προσωπικό – χώροι εμβολιασμού – χώροι αναμονής).

Ο κ. Καραμέρος “αγνοεί” πως οι εμβολιασμοί γίνονται κατόπιν ραντεβού και παρουσιάζει την εικόνα εκατοντάδων χιλιάδων δημοτών από 3 όμορους Δήμους που θα στοιβάζονται στην ουρά ή θα συγχρωτίζονται εντός του Κέντρου.

Ο κ. Καραμέρος “αγνοεί” πως οι εμβολιασμοί κατά του covid-19,εκτελούνται βάσει εθνικού σχεδίου που προκύπτει από τις οδηγίες επιστημονικών επιτροπών. Οι Δήμοι λειτουργούν υποστηρικτικά και μόνο όταν ζητηθεί αυτό. Αυτός ήταν και ο σκοπός της επίσκεψης στο Κέντρο Υγείας της πόλης μας στις 21 Δεκεμβρίου 2020, για ενημέρωση και καταγραφή τυχόν αναγκών.
Δεν επιτρέπεται καμία πρωτοβουλία ή αυτονόμηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε τέτοια κρίσιμα ζητήματακαι όποιος το υποστηρίζει αυτό, μάλλον είναι θιασώτης του χάους.

Οι Δήμοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να υποκαταστήσουν το Σύστημα και τις Μονάδες Υγείας. Οποίος το λέει αυτό έχει βαθιά άγνοια.

Είναι  σαφές πως ο κ. Καραμέρος εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του κόμματός του. Αυτό, σε συνδυασμό με τον λαϊκισμό και την άγνοιά του, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα που είναι επικίνδυνο για την κοινωνική συνοχή αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Λυπούμαστε πολύ για αυτή τη δυσάρεστηεξέλιξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Στο Ντουμπάι ο Απ. Τζιζτικώστας για την προβολή-προώθηση των μακεδονικών προϊόντων

otavoice

Κιλκίς: Δωρεάν rapid tests σε Τέρπυλλο και Ξυλοκερατιά

otavoice

5η διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Χαλανδρίου

otavoice

Συγκέντρωση Χριστουγεννιάτικων Δώρων από τον Δήμο Νέας Ιωνίας

otavoice

Δήμος Κω: Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο ανάπλασης στην Δ.Κ. Αντιμάχειας

otavoice

Νεότερη αυτοψία του Δημάρχου Αμαρουσίου, στο έργο του πρανούς επί της οδού Ερεσσού

otavoice