Τζιούμης: «Αναβαθμίζουμε τους αθλητικούς χώρους του Δήμου Τρίπολης»

Σημαντικά έργα πρόκειται να ξεκινήσουν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Τρίπολης.

Από τον χώρο του ΔΑΚ ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί η σύμβαση για τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου.

Επιπλέον, στις αρχές του 2021 θα υπογραφεί η σύμβαση και για το μεγάλο έργο αντικατάστασης του ταρτάν και ανακατασκευής των κερκίδων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης Ηλίας Κούρος αναφέρθηκε στις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης φθορών στο ΔΑΚ, ενώ τόνισε πως σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό θα οργανωθούν γραφεία του ΕΕΣ για πρώτες βοήθειες και θα τοποθετηθεί απινιδωτής για καρδιακά επεισόδια, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο.

Σε σχετικές του δηλώσεις ο Δήμαρχος ανέφερε: «Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης και ο Πρόεδρος του, κ. Κούρος, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που είναι κλειστές οι δραστηριότητες στο Αθλητικό Κέντρο και να προχωρήσουν σε καθαρισμούς των γκράφιτι, σε ελαιοχρωματισμούς κάτω από τις κερκίδες, καθώς και στην ανακατασκευή της αίθουσας των βαρών.

Δεν σταματάμε εδώ. Τις επόμενες ημέρες, θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητήριου, ένα έργο που θα λύσει το πρόβλημα με το κόστος κατανάλωσης του πετρελαίου. Ένα έργο που είχε ενταχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και εμείς υλοποιούμε.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και ελπίζω ότι μέσα στον Ιανουάριο θα υπογράψουμε τη σύμβαση αντικατάστασης του ταρτάν και ανακατασκευής των κερκίδων. Αυτό το έργο θα αλλάξει την εικόνα του εξωτερικού χώρου στο ΔΑΚ.

Αυτό που εκκρεμεί είναι να βρεθεί  χρηματοδοτικό εργαλείο για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα του κεντρικού γηπέδου ποδοσφαίρου, καθώς και για την αναβάθμιση των γηπέδων τένις.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα υποβάλλουμε πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την πλήρη ανακατασκευή των γηπέδων βόλεϊ και των ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ.

Σ’ ένα χρόνο από σήμερα, αν όλα πάνε καλά με την πορεία των εργασιών, θα έχει αλλάξει ριζικά η εικόνα του ΔΑΚ. Είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής η αναβάθμιση των αθλητικών χώρων της περιοχής μας.»

 
Σχολιάστε