OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της συνάντησης Κωνσταντέλλου-Μαρκόπουλου

Τον Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο επισκέφθηκε στο Δημαρχείο της πόλης ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος.

Η ατζέντα της συζήτησης ήταν μεγάλη, με ιδιαίτερη έμφαση στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τα νέα νομοσχέδια τα οποία πρόκειται να ψηφιστούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι αλλαγές που συζητήθηκαν περισσότερο ήταν ο σχεδιασμός για είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τους δήμους, η αλλαγή του νόμου της απλής αναλογικής και η άμεση τροποποίηση διατάξεων για τη λειτουργία των ΟΤΑ, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυβερνησιμότητά τους.

Η συζήτηση βέβαια επεκτάθηκε και στα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος. Ο κ. Κωνσταντέλλος παρουσίασε πρόσφατες δράσεις του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και τον αθλητισμό, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ πως παραδόθηκαν στο κοινό οι πλήρως ανακαινισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Βουλιαγμένης ενώ γρήγορους ρυθμούς προχωρά και η ανακατασκευή των αποδυτηρίων στο δημοτικό γήπεδο της Βούλας.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ κ. Γιώργος Μαρκόπουλος θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες τις επισκέψεις του στους Δημάρχους της Αττικής, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογή του.

Σχετικά Άρθρα

Ισ. Μάδης: Έργο με περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη το ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας

otavoice

Δ.Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Επίσκεψη Δημάρχου στο Νηπιαγωγείο Βάρδας

otavoice

«Μουσικά Μονοπάτια» από τα Εργαστήρια του Δήμου Ηλιούπολης

otavoice

Π.Δ.Ε: Στις 25/4 η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Π.Σ. – Τα θέματα

otavoice

Π.Στ.Ε: Ξεκινούν εργασίες ανάπλασης στην Στενή Ευβοίας

otavoice

Π.Κρήτης: Δράσεις Ανάδειξης του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti”

otavoice