Συλλυπητήριο μήνυμα Μιχαλάκη για την κοίμηση του Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης Αλεξίου

Εκοιμήθη, σε ηλικία 88 ετών, ο Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Εξελέγη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών την 1η Οκτωβρίου 1981 και ενθρονίστηκε την 21η του ίδιου μήνα. Παρέμεινε στη θέση του μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015, οπότε παραιτήθηκε υπέρ του τότε Πρωτοσυγκέλλου του και νυν Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε:

«Η είδηση της κοίμησης του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Τρίκκης και Σταγών Αλεξίου, φέρνει θλίψη σε όλους μας. Υπήρξε μία ιδιαίτερα σημαντική φυσιογνωμία όχι μόνο για την τοπική μας εκκλησία και κοινωνία, αλλά και για την Εκκλησία της Ελλάδος.
Ένας Άνθρωπος που διακρινόταν για την αξιοπρέπεια και την καλοσύνη του, ένας Ιεράρχης που δίδαξε σε όλους μας ταπεινότητα και μεγαλοψυχία, αφήνοντάς μας ως παρακαταθήκη το διαχρονικό και ιδιαίτερα πλούσιο ποιμαντικό του έργο.
Για πάνω από 30 χρόνια υπηρέτησε με σεμνότητα το χριστεπώνυμο πλήρωμα της περιοχής μας, μας αγκάλιασε, με ένα πολύπλευρο πνευματικό και κοινωνικό έργο. Αθόρυβα, με σεμνότητα, διακόνησε το λόγο του Θεού, αλλά στάθηκε και στο πλευρό της κοινωνίας, βοηθώντας όσους είχαν ανάγκη, αναπτύσσοντας πλούσια φιλανθρωπική δράση.
Ο Θεός να τον αναπαύει.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Χρηματοδότηση 10,2 εκ. ευρώ για τη δημόσια υγεία και την Πολιτική Προστασία

Αγοραστός: «Κάνουμε περισσότερα για όσους έχουν λιγότερα»

Αγοραστός: «Είμαστε παντού για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής»
Σχολιάστε