Περιφέρεια Θεσσαλίας: Η φλόγα του φυσικού αερίου άναψε στον Δήμο Μουζακίου

Με μια λιτή τελετή και το συμβολικό άναμμα της φλόγας μπροστά από 1ο και 4ονηπιαγωγείο Μουζακίου, σηματοδοτήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/12), η επίσημη έναρξη της ροής φυσικού αερίου στο δίκτυο του Μουζακίου, από τον Δήμαρχο Μουζακίου Θεοφάνη Στάθη και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιου, της Προέδρου ΔΣ Μαρίας Καραμπέκου, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Νικολάου Πούπη, του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδα Μπακούρα και της Διευθύντριας Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Ευθυμίας Καλογήρου.

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για το Δήμο Μουζακίου και ειδικά την πόλη του Μουζακίου, γιατί σήμερα εγκαινιάζουμε ένα από τα μεγαλύτερα έργα και κληροδοτούμε στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον. Η έλευση του φυσικού αερίου, δίνει τη δυνατότητα στους δημότες μας να επωφεληθούν από τη χρήση του, τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο», τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης. «Εξίσου σημαντική, με τη σύνδεση στο δίκτυο φυσικού αερίου είναι και η εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια και δημοτικά κτίρια. Είναι συμβολικό το ότι εγκαινιάσαμε το εμβληματικό αυτό έργο στο 1ο και 4ο νηπιαγωγείο, γιατί μέλημα και προτεραιότητά μας είναι η νέα γενιά. Ευχαριστώ τη διοίκησή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την άψογη συνεργασία καθώς και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Αγοραστό, γιατί μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ θα μπορέσουν οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό του φυσικού αερίου σε εξαιρετικά προνομιακή τιμή».

Για την τροφοδότηση του Μουζακίου με φυσικό αέριο, o Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός ανέφερε: «Φυσικό αέριο στο Μουζάκι. Ένα έργο σημαντικό, γιατί μειώνει το κόστος της ενέργειας αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που σημαίνει καλύτερη διαχείριση της ενέργειας για τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια, για τα οποία ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Στάθης, κατάφερε και υπέγραψε τις συμβάσεις».

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ.Μπάκουρας δήλωσε: «Με πειθαρχία και αυστηρό προγραμματισμό η Εταιρεία έφερε το φυσικό αέριο -ένα θεμελιώδες αγαθό – στο Μουζάκι, εντός χρονοδιαγράμματος. Η θερμή υποδοχή που μας επιφύλασσαν οι πολίτες των περιοχών αυτών μας ενθαρρύνει για τη συνέχιση του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δώρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας έφτασαν και φέτος σε παιδιά που τα έχουν περισσότερο ανάγκη

Περιορισμό χρήσης για τζάκια και ξυλόσομπες συστήνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων αποκτά η Καρδίτσα
Σχολιάστε