ΠΔΜ: «Όχι» Κασαπίδη και Π.Σ. στο Master Plan της κυβέρνησης – Αυτή θα είναι η εισήγηση του Στέργιου Κιάνα

“Όχι” Κασαπίδη και Περιφερειακού Συμβουλίου στο Master Plan της κυβέρνησης, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Στέργιου Κιάνα, η οποία παρουσιάζει, φυσικά, μεγάλο ενδιαφέρον!

Όπως αναφέρεται σχετικά “δεν υιοθετήθηκαν στο σύνολό τους οι διεκδικήσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου” και προτείνεται ” η μη αποδοχή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, όπως αυτό επικαιροποιήθηκε και ισχύει”!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia το αρχικό κείμενο της εισήγησης του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Στέργιου Κιάνα θα είναι το εξής:

“Κατά το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο στο οποίο συζητήθηκε το ζήτημα του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης θέσαμε 15 αδιαπραγμάτευτες διεκδικήσεις οι οποίες πρέπει να συμπεριληφθούν στο Σχέδιο. Μέχρι σήμερα, μεσολάβησε η παρουσίαση του Σχεδίου στο Υπουργικό Συμβούλιο, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και δημοσιεύθηκε αυτό επικαιροποιημένο, στο οποίο δεν υιοθετήθηκαν στο σύνολό τους οι διεκδικήσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Εισηγούμαστε τη λήψη απόφασηςαπό το Π.Σ. που αφορά: Στη μη αποδοχή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, όπως αυτό επικαιροποιήθηκε και ισχύει και εμμένουμε στην αρχική μας θέση διεκδίκησης και ενσωμάτωσης στο τελικό σχέδιο και των 15 προτάσεων, έτσι ώστε να το καταστήσει δίκαιο, ρεαλιστικό, βιώσιμο και υλοποιήσιμο για τη Δυτική Μακεδονία.

Στο ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των διεκδικήσεών του και θα καλέσει τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά του, που εκφράζουν το σύνολο των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Εισηγούμαστε τη συζήτηση του θέματος, με τη μορφή του κατεπείγοντος, λόγω της σοβαρότητάς του.”

Πηγή: Kozanimedia

 
Σχολιάστε