OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Πατούλης: «Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής»

Δημοπρατείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά το έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην περιοχή των οδών Χαλκίδος και Βαλαωρίτου στο Δήμο Πειραιά.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9.300.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής  και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 12η Ιανουαρίου 2021.

Σκοπός του έργου είναι η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν την συγκεκριμένη περιοχή, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τις πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου 2014, όταν οι δρόμοι της περιοχής μετατράπηκαν σε χειμάρρους παρασύροντας και καταστρέφοντας αυτοκίνητα και επιχειρήσεις.

Αναλυτικά με το υπό εκτέλεση  έργο θα καλυφθεί η αποχέτευση λεκάνης απορροής έκτασης περίπου 800 στρεμμάτων, που εκτείνεται βόρεια της λεωφόρου Θηβών και μέχρι το ύψος της οδού Μπελογιάννη – Τζαβέλλα με αποδέκτη το συλλεκτήρα ομβρίων της Λεωφόρου Θηβών και συγκεκριμένα στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αργυροκάστρου και Δηλαβέρη.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και οι υποδομές που σχετίζονται με τη θωράκιση της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αποτελούν βασική μας προτεραιότητα. Με ρεαλιστικό σχεδιασμό και όραμα την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής δρομολογούμε  νέα έργα όπως αυτό στον Δήμο Πειραιά το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής. Βούλησή μας είναι να προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς αναπτυξιακά έργα και υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό εντείνουμε τη συνεργασία μας με όλα τα αρμόδια υπουργεία και τους δήμους της Αττικής. Στο στρατηγικό σχεδιασμό μας είναι η υλοποίηση υποδομών με ισότιμο και δίκαιο τρόπο. Αυτό το επιτυγχάνουμε με δύο βασικά κριτήρια τον επιμερισμό των πόρων σύμφωνα με την προτεραιοποίηση των έργων και την αναλογική κατανομή τους ανά Περιφερειακή Ενότητα».

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου υπογράμμισε ότι:

«Συνεχίζοντας την προσπάθεια θωράκισης περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών, είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη δημοπράτηση του τέταρτου μεγάλου έργου, που είχαμε εντάξει στο πρόγραμμα της Περιφέρειας, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας. Πρόκειται για το έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή των οδών Χαλκίδος και Βαλαωρίτου στο Δήμο Πειραιά, μια περιοχή που όπως όλοι θυμόμαστε είχε πληγεί με καταστροφικά αποτελέσματα από τις πλημμύρες τον Οκτώβριο του 2014».

Επίσης η κ. Αντωνάκου επισημαίνει ότι ακολουθώντας τις οδηγίες και κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη για την κατά προτεραιότητα  προώθηση των αντιπλημμυρικών έργων πέραν των τεσσάρων έργων συνολικού προϋπολογισμού 39,5 εκ. που ήδη έχουν δημοπρατήσει  για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές των Δήμων Περάματος, Κορυδαλλού, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και Πειραιά θα συνεχιστούν οι  παρεμβάσεις με στόχο στην επόμενη τροποποίηση του προγράμματος έργων να ενταχθεί και το έργο της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων περιοχών του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με 54 σύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζεται το ΑΧΕΠΑ με απόφαση του Απ. Τζιτζικώστα

Θετικός στον κορονοϊό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Πατούλης: “Η αιμοδοσία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πράξεις εθελοντισμού και προσφοράς προς το συνάνθρωπό”

 

 

Σχετικά Άρθρα

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» από την Επίδαυρο στη Γλυφάδα

otavoice

Με κάθε επισημότητα η τελετή αδελφοποίησης Καλαμάτας και Λόουελ

otavoice

Δήμος Ελευσίνας: Διανομή σχολικών ειδών από την Κοινωνική Υπηρεσία

otavoice

Δήμος Δράμας: Εκδηλώσεις μνήμης για τα 81 χρόνια από τις βουλγαρικές θηριωδίες

otavoice

Να γίνει η Αρχαία Ολυμπία διεθνές θεσμικό κέντρο για την Ειρήνη

otavoice

Δήμος Λαμιέων: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 10ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης

otavoice