OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Πατούλης: «Δίνουμε λύσεις σε χρόνια ζητήματα που ταλαιπωρούν χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων»

Λύση σε ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει επί χρόνια δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων και μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης, δίδεται μετά και από σχετική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία αίρεται αυτοδίκαια η άρση παρακράτησης κυριότητας μετά την παρέλευση επτά ετών από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας. Με τη ρύθμιση αυτή οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να μεταβιβάσουν ή να προβούν σε οριστική διαγραφή του οχήματος, απαλλάσσονται από χρονοβόρες και πολυέξοδες διαδικασίες, ιδιαίτερα εάν ο πωλητής έχει αποβιώσει ή η εταιρεία έχει διαλυθεί. Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, η δημόσια διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 4/12/2020.

Διαβάστε εδώ τη νομοθετική πρωτοβουλία καθώς και σε ποιες περιπτώσεις δεν αίρεται η παρακράτηση της κυριότητας. 

«Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εξέλιξη αυτή», τονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισημαίνοντας ότι «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται στην πράξη πως η δημιουργική συνεργασία μεταξύ της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι προς όφελος των πολιτών. Βήμα – βήμα και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δίνουμε λύσεις σε χρόνια ζητήματα. Με ολοκληρωμένο σχέδιο και προτάσεις συνεχίζουμε τη μάχη για λιγότερη γραφειοκρατία και αποτελεσματική εξυπηρέτηση. Την θεσμοθέτηση της προσωρινής άδειας οδήγησης, ακολουθεί η αυτοδίκαιη άρση κυριότητας οχήματος και η ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών για χορήγηση ή ανανέωση άδειας οδήγησης. Σύντομα ευελπιστούμε και στην υιοθέτηση της πρότασης μας για ηλεκτρονική μεταβίβαση οχήματος ή μοτοσικλέτας χωρίς τη φυσική παρουσία στις υπηρεσίες, όπως συμβαίνει με τις μισθώσεις ακινήτων» καταλήγει ο κ. Γ. Πατούλης.

Διαβάστε εδώ τη δέσμη των προτάσεων που κατέθεσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Περιφερειάρχης προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Επιπλέον, η Περιφερειακή Αρχή χαιρετίζει και τη νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η ιατρική εξέταση των υποψηφίων οδηγών και των οδηγών πρόκειται να διενεργείται από οποιονδήποτε ιδιώτη ιατρό επιλέγει ο υποψήφιος. Αρκεί η ειδικότητά του να είναι αυτή που ορίζεται στο Προεδρικό Διάταγμα 51/2012 (ΦΕΚ 101 Α’), να διατηρεί νόμιμο ιατρείο στη χώρα ή να είναι μέλος ή και να συμμετέχει σε ιατρική εταιρεία οποιασδήποτε νομικής μορφής.

Διαβάστε εδώ τη σχετική ρύθμιση που προωθείται στο πλαίσιο της απλούστευσης διοικητικών διαδικασιών προς όφελος του πολίτη.  

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πατούλης: «Προτεραιότητα η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων για έργα ανάδειξης της ιστορικής κληρονομιάς της Αττικής»

Πατούλης: «Προτεραιότητά μας ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο, αντάξιο της Αττικής μας»

Περιφέρεια Αττικής: Πάνω από 45 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Σχετικά Άρθρα

Στο Ντουμπάι ο Απ. Τζιζτικώστας για την προβολή-προώθηση των μακεδονικών προϊόντων

otavoice

Κιλκίς: Δωρεάν rapid tests σε Τέρπυλλο και Ξυλοκερατιά

otavoice

5η διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Χαλανδρίου

otavoice

Συγκέντρωση Χριστουγεννιάτικων Δώρων από τον Δήμο Νέας Ιωνίας

otavoice

Δήμος Κω: Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο ανάπλασης στην Δ.Κ. Αντιμάχειας

otavoice

Νεότερη αυτοψία του Δημάρχου Αμαρουσίου, στο έργο του πρανούς επί της οδού Ερεσσού

otavoice