Πολλές, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν καί αυτή την εβδομάδα, από εργαζόμενους του τμήματος καθημερινότητας και της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Χάρης Γιώτης δίνει στη δημοσιότητα το συνολικό απολογισμό των παρεμβάσεων που έγιναν σε ό,τι αφορά την οδοσήμανση τον τελευταίο χρόνο.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις εβδομαδιαίες παρεμβάσεις, υπάλληλοι του τμήματος καθημερινότητας του Δήμου προχώρησαν σε βελτιώσεις, συντηρήσεις και βαψίματα στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο, στο σχολείο Καμάρας, και στο σχολείο Ποταμού. Παρεμβάσεις επίσης έγιναν στο νεκροταφείο ενώ επούλωση λακκούβων έγιναν στην πόλη της Κέρκυρας, στον Ποταμό και στην περιοχή Κουλίνες. Παράλληλα, προχωρά και η επισκευή πλακών πεζοδρομίου με παρεμβάσεις αυτή την εβδομάδα στην οδό Ευγενίου Βουλγάρεως.

Σε ό,τι αφορά τον ηλεκτροφωτισμό και την αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου εργάστηκαν στις περιοχές Γιαννάδες, Κυνοπιάστες, Καρουμπάτικα, Κομπίτσι, Άνω Κορακιάνα, Λιαπάδες αλλά και στην πόλη. Σημειώνεται ότι καταγράφηκαν πολλές βλάβες λόγω της κακοκαιρίας.

Οι κακές καιρικές συνθήκες οδήγησαν το συνεργείο καθημερινότητας να παρέμβει και στην παραλιακή της Γαρίτσας όπου τα φύκια λόγω των κακών καιρικών συνθηκών είχαν φράξει ακόμη και τα φρεάτια. Εκεί, υπήρξε άμεση και συντονισμένη επιχείρηση και συνεργασία μεταξύ της υπηρεσίας καθαριότητας, της πολιτικής προστασίας, της ΔΙΑΔΕΥΑΚ και του συνεργείου καθημερινότητας όπου έγινε απόφραξη των φρεατίων, καθαρισμοί και απομάκρυνση φυκιών και φύλων από οδόστρωμα και πεζοδρόμιο.

Τέλος, η υπηρεσία πρασίνου πραγματοποίησε εργασίες κλαδέματος, αποχορτισμών και καλλωπισμών κοινόχρηστων χώρων, στο Μουσικό Γυμνάσιο, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο

Μαντουκιού, στο 14ο Δημοτικό σχολείο, στην περιοχή της Βίλα Ρόσσα, στο Φαληράκι, στις Κουλίνες, στην Πλατεία Ψυχιατρείου, περίξ του Δημοτικού Θεάτρου, στο Φλαγγίνειο στον Ανεμόμυλο, στο Μον Ρεπό, σε διάφορες οδούς εντός πόλεως, περίξ του Ιστορικού Δημαρχείου Σαν Τζιάκομο, στην Άνω και Κάτω Πλατεία καθώς και στην Πλακάδα Αγ. Σπυρίδωνα.

“Μίνι” απολογισμός για την οδοσήμανση

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθημερινότητας Χάρης Γιώτης δίνει στη δημοσιότητα και τα συνολικά στοιχεία παρεμβάσεων στον τομέα της οδοσήμανσης από την 01-090-2019 έως τις 03-11-2020. Ειδικότερα, έγιναν τα εξής:

-Βάφτηκαν 85 διαβάσεις πεζών μεταξύ των οποίων 17 είναι νέες. (όπως π.χ. η διάβαση του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στον Άγιο Μάρκο).

-Δημιουργήθηκαν διαβάσεις πεζών έξω από όλα τα σχολεία του Δήμου, παρέμβαση που ουδέποτε είχε γίνει τόσο συντονισμένα.

-Τοποθετήθηκαν 178 νέες πινακίδες. (ορισμένες εξ αυτών, επισκευάστηκαν και επανατοποθετήθηκαν).

-Επισκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν μαντεμένια προστατευτικά κολονάκια περισσότερες από 160 φορές από την αρχή του έτους. Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο τομέα υπάρχουν πολλές φθορές.

-Αφαιρέθηκαν περί τις 45 παράνομες πινακίδες από σημεία που ήταν επικίνδυνα.

-Δημιουργήθηκαν 18 διαγραμμίσεις με κίτρινο χρώμα για απαγόρευση στάθμευσης, μετά από συνεννόηση και συνεργασία με τον Διοικητή της Τροχαίας.

-Δημιουργήθηκε κίτρινη γραμμή απαγόρευσης στάθμευσης σε 43 σημεία σε διάφορα σημεία στην πόλη της Κέρκυρας αλλά και σε περιαστικές και άλλες περιοχές, μετά από εντολή της Τροχαίας.

-Δημιουργία 7 νέων διαβάσεων πεζών μετά από συνεργασία με την Τροχαία.

-Βάψιμο 22 φορές των θέσεων πάρκινγκ ΑμεΑ.

-Τοποθέτηση καθρεπτών οδοσήμανσης σε διάφορα επικίνδυνα σημεία μετά από σχετική αυτοψία.

-Σε 35 σημεία όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις δρόμων έγιναν παρεμβάσεις και εργασίες αποκατάστασης με πορτοκαλί πλέγμα, μπετόβεργες και πινακίδες σήμανσης.

-Τέλος, ο συνεργείο καθημερινότητας προχώρησε, όπου του ζητήθηκε και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, σε βοήθεια για την διεξαγωγή αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων ενώ τονίζεται ότι πραγματοποιεί και πολλές άλλες δραστηριότητες και εργασίες που αφορούν τον συγκεκριμένο τομέα δράσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.