OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές στον Δήμο Πηνειού

Οι συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργατών γης από το Μπαγκλαντές που παρέχουν αγροτική εργασία σε περιοχές του Δήμου Πηνειού ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές στην Αθήνα κ. Ashud Ahmed, στο Δημαρχείο της Γαστούνης.

Η επίσκεψη του Πρέσβη, που συνοδευόταν από συμβούλους του, έγινε με αφορμή την πρωτοβουλία του Δημάρχου Πηνειού να απευθύνει έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους περίπου 70 εργάτες γης από το Μπαγκλαντές που έχασαν τα υπάρχοντά τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε στα καταλύματα που ζούσαν.

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του. «Η πρωτοβουλία που αναλάβατε σας τιμά όχι μόνο ως Δήμαρχο αλλά και ως άνθρωπο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πρέσβης.
Η επίσκεψη του κ. Πρέσβη ξεπέρασε τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα και η συζήτηση των δύο ανδρών που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες σε εγκάρδιο κλίμα, επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα όπως στις σχέσεις της Ελλάδος με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Μπαγκλαντές, χώρα που θαυμάζει ιδιαίτερα τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, στα αξιοθέατα και την ιστορία του Δήμου Πηνειού, κ.α.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Ashud Ahmed για την επίσκεψη και του δώρισε την Ελληνική Σημαία καθώς και την σημαία της Επανάστασης που ύψωσε ο οπλαρχηγός Σισίνης το 1821. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση του διπλωμάτη και της συνοδείας του στην Παναγία Καθολική, από τον Δήμαρχο.

Ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές δεσμεύτηκε να επισκεφθεί και πάλι και μάλιστα πολύ σύντομα τον Δήμαρχο Πηνειού.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Ευστάθιος Στεφανόπουλος, ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Οικονομικών Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Παναγούλιας, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος και η πρόεδρος της Κοινότητας Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Ισπανική κρατική τηλεόραση

otavoice

Δήμαρχος Νισύρου: Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της κακοποίησης παιδιών

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice