Νέα πρωτοβουλία ανθρωπιάς από τον Δήμο Θεσσαλονίκης – Ενισχύει με 650 μερίδες φαγητού τα συσσίτια

Νέα πρωτοβουλία ανθρωπιάς αναλαμβάνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, ενισχύοντας μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η υγειονομική κρίση τα εκκλησιαστικά και τα συσσίτια κοινωνικών φορέων της πόλης.

Δείχνοντας στην πράξη το κοινωνικό πρόσωπό του, ο Δήμος Θεσσαλονίκης άνοιξε την κουζίνα των δημοτικών παιδικών σταθμών, που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων για τον covid, με σκοπό την προετοιμασία γευμάτων, που διατίθενται για την ενίσχυση των συσσιτίων που λειτουργούν στην πόλη. 

Για όσο διάστημα διαρκούν αυτές οι ιδιαίτερες συνθήκες από τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα προσφέρονται ημερησίως 650 μερίδες φαγητού για την ενίσχυση συσσιτίων που χρειάστηκε να περιορίσουν ή να αναπροσαρμόσουν τη λειτουργία τους λόγω των περιορισμών που είναι σε ισχύ. Για την οργάνωση της προσπάθειας ενίσχυσης των συσσιτίων έχει γίνει σχετική συνεννόηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Χάρη Αηδονόπουλου με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. 

Εξάλλου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από τις δικές του δομές φροντίζει για την καθημερινή σίτιση περίπου επτακοσίων απόρων και ατόμων που προέρχονται από ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Rapid tests από τον ΕΟΔΥ στους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης

Δήμος Θεσσαλονίκης: Συνάντηση εργασίας Ζέρβα με τον Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

Δήμος Θεσσαλονίκης: Οικολογικοί και αντιγκράφιτι οι νέοι κάδοι στην παλιά παραλία
Σχολιάστε